Подільський район прикрасять платанами, дубами та липами

image
1 Серпня 2019, 11:10
Поділитися:

Які рослини висаджуватимуть на Подолі  найближчим часом  «Вечірньому Києву» розповіла директор КП УЗН Подільського району Ольга Манько.

– У Подільському районі повсюди висадимо багаторічні рослини, квіти. Раніше ми робили акцент на вічнозелених і хвойних деревах, на кущах, тепер серед них з’являться  широколистяні. А серед квітів – багаторічники. Новий вигляд клумб залежатиме від фантазії нашого дизайнера. Висаджуватимемо багато листяних дерев у скверах та обабіч доріг, замінюватимемо всохлі рослини. Обов’язково з’являться липи, клени, платани, сливи Піссарді з темночервоним листям, туї, ялини. У минулому році висадили платани у сквері навпроти кінотеатру «Жовтень», і у сквері на Контрактовій площі, хоча тут насаджали, в основному, більше ясенів. Всі нові дерева дуже гарно перезимували. Нам сподобалося з ними працювати.

Подолянам ще довподоби, як цвітуть катальпи. Також в пріоритеті будуть дуби. У районі росте багато дубів, це розкішне дерево. Тож ми зробимо акцент на листяних деревах. Їх підбиратимемо в залежності від парку, скверу, аби створити затишок.

На території Києва добре ростуть акації, сливи Піссарді, клени, ялини й сосни. Погано – берези. Через загазованість, літню спеку вони гинуть і їх вже не садять.

Гарно виглядають на опорах освітлення вазони з ампельними рослинами, їх висаджують вздовж доріг. Але ми садимо ампельні всюди. Це яскрава прикраса й для скверів, автомобільних розв’язок. На Виноградарі, Інтернаціональній площі, на вулиці Щекавицькій, біля пам’ятника Гетьману Сагайдачному й у спеціальних високих кадках біля пам’ятника Григорію Сковороді також висадили звисаючі квіт

Читайте також, як відремонтували парк “Куренівський” і що там будуть робити  далі.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ