Податкові агенти при справлянні туристичного збору – Сайт Міської Ради міста Фастів

image
18 Серпня 2021, 21:56
Поділитися:

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що перелік податкових агентів туристичного збору  визначений п.п. 268.5.2 п. 268.5 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради ОТГ, створеної згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, справляння збору може здійснюватися такими податковими агентами:
– юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб згідно з п.п. 268.7.2 п. 268.7 ст. 268 ПКУ, ФОП, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі), визначених п.п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ;

– квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених п.п. «б» п.п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;
– юридичними особами, які уповноважуються сільською, селищною, міською радою або радою об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.
Звертаємо увагу, що перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюються на офіційному вебсайті сільської, селищної, міської ради або ради ОТГ.

ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів