Податківці готують для ФОП масштабні перевірки у 2022 році: хто у зоні уваги

image
13 Січня 2022, 11:07
Поділитися:

Стали відомими 7 ознак, за якими бізнес потрапив до списків на перевірку. Податківці перевірять цього року 6756 компаній та 1703 приватних підприємців.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на дані Opendatabot.

До зони підвищеної уваги Державної податкової служби України потраплять компанії з такими ознаками:

  • рівень оплати податку на прибуток нижче 50%, ніж у середньому у галузі;
  • підтримання відносин з контрагентами, які перебувають у розшуку чи ліквідовані. Частка таких угод має бути понад 5% від усієї кількості та не менше, ніж на 100 тисяч гривень;
  • якщо є дані щодо ухилення від оподаткування;
  • із ознаками фіктивності;
  • реєстрацію компанії скасували у судовому порядку, встановлено факт неподання податкової звітності протягом двох податкових (звітних) періодів;
  • перебувають у розшуку;
  • банкрути.
Інформація: Opendatabot

Під перевірки потраплять компанії, до яких є питання щодо оплати військового збору та Єдиного соціального внеску (383 компанії або 5,7%). Перевірки холдингів, концернів, корпорацій та їх контрагентів займуть 3,1%, а фінустанов – 2,6%.

Opendatabot склало графік, виходячи з плану проведення перевірок платників податків у 2022 році, який опублікували 24 грудня на сайті Держподаткової служби України.

Як дізнатись чи перевірятимуть ваш бізнес?

Ви можете легко перевірити чи потрапив ваш бізнес у перелік тих, які первірятимуть у 2022 році. Для цього можна скористатись інспекційним порталом, який об’єднує дані щодо первірок із різних державних наглядових органів. Перевірка запланованих державою заходів буде більш точною за наявності ідентифікаційного коду для фізичних осіб чи ЄДРПОУ для юридичних осіб.

Раніше ІА “MKV” повідомляло про те, що в Україні набула чинності норма про касові апарати, ФОПів перевірятимуть таємні покупці.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело