Подарувати шанс на життя маленькому Кирилку

image
20 Січня 2020, 14:35
Поділитися:

Українські лікарі були категоричні з прогнозами, тому від Кирила Григоріва з міста Борисполя відмовилися усі благодійні фонди. Тепер шанс на порятунок дають в Ізраїлі. Ціна питання — 110 тисяч доларів. Відлік іде на дні.

Історію боротьби за життя Кирилка розповіла його мама — Наталія Григорів. Хлопчику зараз шість з половиною років. У березні буде п’ять, як він бореться з тяжкою хворобою — гострим лімфобластним лейкозом (рак крові). Кирилко захворів у 1 рік і 7 місяців. Курс лікування розпочався у 2015 році. Були хіміотерапії, променева терапія. У червні 2016-го настала ремісія. А в липні у Кирилка з’явився молодший братик.

Батьки строго дотримувалися призначеного курсу медикаментозної підтримки, мали надію на стійку ремісію. Але через 5 місяців стався перший рецидив. Постало питання про трансплантацію. Черговий курс лікування тривав із грудня 2017 до вересня 2018 року. Після його завершення батькам повідомили, що трансплантація не потрібна. Але ремісія протрималися до березня 2019-го і стався другий рецидив. Трансплантація кісткового мозку була показана однозначно. У липні мали їхати до Польщі на трансплантацію, але державну програму було призупинено — закінчилися кошти.

У листопаді стався третій рецидив. І знову лікування, хлопчик впорався. У грудні 2019 батьки домоглися отримання коштів від держави, за допомогою благодійників зібрали суму, потрібну на додаткові витрати (майже 40 тисяч доларів). Але лікування результатів не дало: кількість ракових клітин не зменшилася, а навіть збільшилася. Присуд лікарів не залишав надії: шансів немає, питання трансплантації відпало. Дитину виписали додому.

Але мама здаватися не збиралася, почала шукати вихід. Після присуду лікарів Наталії відмовили багато українських клінік. Але документи Кирилка прийняли в Ізраїлі — клініка Шиба, яка застосовує CAR-T-терапію.

Відомо, що терапія CAR-T-клітинами – це інноваційний метод лікування окремих типів раку крові, при якому власні лейкоцити пацієнта генетично програмуються на знищення ракових клітин. 

Процедура виглядає як звичайне переливання крові. Беруть власну кров людини, потім її ж повертають, уже запрограмовану на очищення. Лімфоцити знищують вражені клітини, даючи змогу збільшувати кількість здорових.

Для лікування хлопчика потрібно сплатити 110 тис. доларів депозиту. Це перший внесок, щоб клініка прийняла хлопчика. На ці кошти проводитиметься обстеження, підтвердження діагнозу, визначатиметься програма лікування. Після цього буде відомо точну суму, необхідну для курсу. Після ремісії, найімовірніше, потрібна буде трансплантація кісткового мозку.

САR-T терапія — лікування експериментальне і дієве, має високі результати. Цю методику використовують у багатьох країнах світу, але офіційно вона ще не затверджена в Україні. Саме тому родині відмовляють у МОЗ, їм не беруться допомагати благодійні фонди.

100% гарантії, що Кирилко одужає, ніхто не дає, але в Ізраїлі є надія. Важливо розпочати лікування якомога раніше. Зараз дитина отримує підтримуючу терапію у Бориспільській БЛІЛ.

Минулої осені Кирилко планував піти до школи. Його меншому братику зараз 3 рочки. Під час новорічно-різдвяних свят здійснилася мрія хлопчика — побувати в літаку. Кирилко з родиною відвідали на військовому аеродромі літак Ан-26 та вертоліт Мі-8.

Допоможемо хлопчику здійснити його найголовніше бажання — жити, дружити з ровесниками, ходити до школи!

Станом на 19 січня зібрано 43 370$. Залишилося зібрати ще 66 630$. Скільки часу є у Кирилка — ніхто не знає. Рахунок іде на дні.

Карти ПриватБанку: 4149499110320825 та 4149499128674046 на ім’я Наталії Григорів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама