Подання ФОП заяви про застосування спрощеної системи оподаткування в електронному вигляді

image
6 Жовтня 2023, 12:47
Поділитися:

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п.п. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ),  для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява).

Надіслати Заяву фізична особа – підприємець може у меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету. Тут обирається рік та місяць, в якому створюється Заява, з переліку запропонованих електронних форм обирається Заява за формою F0102003. За замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації платника податків.

У формі Заяви слід заповнити всі відповідні поля електронного документу, затим підписати та надіслати. Звертаємо увагу, що реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично.

У разі переходу ФОП на спрощену систему оподаткування (І-ІІІ група платників єдиного податку) до Заяви подається розрахунок доходу за попереднiй календарний рiк, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування (далі – Розрахунок). Для цього у вкладці «Додатки» платник обирає опцію «Додати» Розрахунок за формою F0102103 і заповнює обов’язкові поля.

За наявності другої квитанції про прийняття електронного документа, датою та часом прийняття (реєстрації) електронного документа контролюючим органом вважаються дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

Водночас повідомляємо, що вкладка «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанції №2 щодо приймання та обробки Заяви, надісланої користувачу Електронного кабінету.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: [email protected]
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів