Подальший розвиток системи професійно-технічної освіти області обговорили в КОДА

image
29 Квітня 2021, 09:50
Поділитися:

27 квітня в Київській обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада з керівниками та головними бухгалтерами закладів професійної (професійно-технічної) освіти Київської області.

За дорученням голови КОДА Василя Володіна нараду провів його заступник Олег Торкунов, який розповів про основні напрями модернізації системи професійної (професійно-технічної) освіти області в контексті завдань, визначених в Указі Президента України від 30 березня 2021 року «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти. Ці завдання мають стати пріоритетними в нових регіональних документах, проєкти яких наразі розробляються, зокрема в Програмі розвитку системи освіти Київської області на на 2022 – 2025 роки.

Увагу було акцентовано на тому, що успішний соціально-економічний розвиток Київщини значною мірою залежить від системи професійної (професійно-технічної освіти). Саме вона має забезпечити підприємства регіону кваліфікованими кадрами відповідно до потреб регіональної економіки.

Директор департаменту освіти і науки Жанна Осипенко визначила головні завдання закладів професійної (професійно-технічної) освіти на 2021/2022 навчальний рік, серед яких: проведення вступної кампанії, відкриття навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням, створення центрів кар’єри, оновлення матеріально-технічної бази навчальних кабінетів, та розповіла про порядок завершення 2020/2021 навчального року, особливості державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

Крім того, учасники наради розглянули питання виконання обласного бюджету в І кварталі 2021 року, продовження реалізації проєкту «Диджиталізація», дотримання в закладах Правил пожежної безпеки, проведення профорієнтаційної кампанії «ПРОФFЕST”OK».



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація