Побили ігрові «автомати»? Невідомі на Торгмаші в колишній «Сотці» розгромили «національну лотерею»

image
23 Серпня 2019, 19:23
Поділитися:

Сьогодні, 23 серпня, близько 2 год ночі на «Торгмаші» у  одному з приміщень колишнього кінотеатру «Сотка», який належить місцевому бізнесмену Валерію Шевчику, невідомі побили комп’ютерну техніку та втекли. Місцеві мешканці стверджують, що напад стався саме на залу ігрових автоматів, яка функціонує під вивіскою «національна лотерея». Сам же Шевчик каже, що нічого про напад не знає, бо перебуває за межами України, до того ж, це приміщення здає в оренду. Орендарі журналістів «Трибуни» у приміщення «національної лотереї» не пустили, аргументуючи, що наразі відбувається заміна техніки на нову.

Зі слів очевидців, мешканців прилеглого будинку, що на вул. С. Москаленка, 12, що саме відбувалося у  приміщенні «національної лотереї» далеко за північ, вони не бачили, та чули гупання і звуки, схожі на постріли з пістолета. Мешканці п’ятиповерхівки спочатку подумали, що зривають петарди. Однак згодом із приміщення «національної лотереї», вхід у яке розміщений якраз навпроти будинку, вибігло чоловіків 5-6. Невідомі перелізли через огорожу в кутку автомийки і стрімко побігли в бік багатоповерхівок. Після цього, за словами очевидців, із приміщення «національної лотереї» вибіг чоловік, ймовірно, працівник закладу, який взявся телефонувати. Згодом на місце події прибули співробітники однієї з охоронних фірм та правоохоронці. За словами очевидців, ймовірно, сталося збройне пограбування. І грабувати було що, кажуть очевидці, адже чи не увесь Торгмаш знає, що під виглядом «національної лотереї» діє ігровий клуб.  Особлива активність у клубі відбувається за північ і триває фактично до самого ранку: очевидці постійно спостерігають у цей час «караван» відвідувачів.

Колишня «Сотка»

У Броварському відділі поліції  інформацію про збройне пограбування спростували. Натомість повідомили про факт пошкодження майна, зокрема, комп’ютерної техніки, і зазначили, що триває перевірка.

Власник будівлі «Сотки» Валерій Шевчик журналістам «Трибуни» розповів, що нічого про нічний погром не знає, бо перебуває поза межами України. Згодом уточнив, що це, ймовірно, трапилося в одному з приміщень, яке здає в оренду.

Нагадаємо, два тижні тому, 7 серпня, до  паркану  приватного будинку  Валерія Шевчика невідомі підкинули бойову гранату ГРД-5, жертвами якої ледь не стала 3-річна донька  власника садиби та її няня, які першими виявили  цю небезпечну знахідку. Бізнесмен вважає, що гранату підкинули рекетири, які сидять у чиновницьких кріслах і намагаються відтиснути його бізнес. Тоді підприємець надав цій події максимального розголосу: в своєму відео звернувся до преси та попросив захисту в правоохоронців і президента Володимира Зеленського.

Про те, що «національна лотерея» орендує приміщення у Шевчика, підтвердили і працівники закладу, яких журналісти «Трибуни» зустріли безпосередньо біля входу в залу. Однак пояснити, що саме трапилося сьогодні вночі у їхньому закладі, навідріз відмовилися. Попри те, що «національна лотерея» працює цілодобово, журналістів у саме приміщення не впустили, аргументуючи, що наразі відбувається заміна  комп’ютерів на нові. Як повідомили працівники, орендує приміщення під «національну лотерею» фірма «Грін лайт». Ймовірно, мова про ТОВ «Грін лайт принт», адже серед засновників фірми – і двоє мешканців Броварів – Ренат та Олена Рахімови. Керівник підприємства – Сергій Савченко. ТОВ «Грін лайт принт» працює на ринку із жовтня 2012 р. і зареєстровано в Києві. Основний вид діяльності – оптова торгівля комп’ютерами, периферійним комп’ютерним устаткуванням і програмним забезпеченням.

За «Грін лайт принт» тягнеться низка судових ухвал та рішень. Так, підприємство має дві кримінальні ухвали: у 2014 та 2016 роках. Безпосередньо у 2016 р. Дарницький районний суд наклав арешт на розрахункові рахунки ТОВ «Грін лайт принт», позаяк підприємство фактично привласнило грошові кошти та товарно-матеріальні цінності іншого підприємства на суму 1, 6 млн грн. Наступного року рішенням Господарського суду м. Києва стягнуто з ТОВ заборгованість за договором поставки 77156,93 грн. А наприкінці минулого року через суд із «Грін лайт принт» стягували податковий борг у сумі 202 701,10 грн. На сьогодні, згідно із даними аналітичної системи Юконтрол, підприємство також має податковий борг у сумі 203 351 грн.

На ім’я Рената Рахімова зареєстровано ще дві фірми. Одна з них – «Інк солюшн» – у Броварах, займається оптовою торгівлею хімічними продуктами.

Джерело: Трибуна Бровари