Поборемо паніку, гнів та депресію: безкоштовна психологічна онлайн-допомога в умовах пандемії

image
26 Березня 2020, 15:24
Поділитися:

Поширення коронавірусу в Україні збільшує ризики для психологічного здоров’я: ймовірним є як посилення симптомів вже існуючих психічних розладів, так і виникнення нових хворобливих станів – тривоги, депресії, фобій тощо. В цих умовах дуже важливо мати доступ до професійної психологічної підтримки.

Саме тому Навчально-практичний центр психологічних інновацій ІСПП НАПН України в Національна академія педагогічних наук України ініціює Відкритий проект психологічної підтримки і допомоги громадянам в умовах пандемії COVID-19 «ОНЛАЙН-КОЛО».

Кращі фахівці та практики Інституту соціальної та політичної психології НАПН України протягом усього періоду дії запобіжних заходів, пов’язаних з пандемією, на безоплатній основі надаватимуть психологічну допомогу населенню за напрямами:

Подолання негативних емоційних станів (страх, гнів, тривога, депресія);
Медіаграмотність, медіагігієна, протидія інфодемії;
Кризові ситуації у сімейних та подружніх стосунках у зв’язку з дотриманням карантинного режиму;
Самоефективність та самоменеджмент.

Передбачені наступні ФОРМИ НАДАННЯ ДОПОМОГИ:

Прямі ефіри у режимі «запитання-відповідь»
Групи підтримки для громадян, що переживають стресові стани у зв’язку з дотриманням карантинного режиму (батьки з маленькими дітьми, самотні люди тощо)
Інформаційна підтримка та навчальні вебінари для психологів та інших фахівців допомагальних професій
Індивідуальні консультації*

Вказані заходи відбуватимуться на регулярній основі за встановленим графіком на сторінці Навчально-практичного центру психологічних інновацій Інституту соціальної та політичної психології НАПН України у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/centerispp/.

Приєднатися до онлайн-групи психологічної підтримки можна ТУТ. Щоб надати заявку на отримання індивідуальної консультації, напишіть повідомлення у месенджер на сторінці Центру (https://www.facebook.com/centerispp/) і з вами зв’яжеться фахівець.

*Кількість індивідуальних консультацій є обмеженою (до трьох для одного клієнта). Інші форми допомоги доступні без обмежень для усіх бажаючих.

Крім того, за психологічною підтримкою під час карантину можна звертатися до волонтерської служби “Альтернатива”. Всі подробиці – тут:
Служба психологической поддержки “Альтернатива”

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама