Поблизу Гостомеля встановили пам’ятник на місці загибелі захисника неба над Києвом (фото)

image
26 Лютого 2023, 18:13
Поділитися:

26 лютого 2023 г. 18:01

У Київській області вчора, 25 лютого, біля села Глібівка, що неподалік Гостомеля, відкрили пам’ятник. Рік тому на цьому місці героїчно загинув льотчик 299-ї бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова підполковник Геннадій Матуляк.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що Геннадій Матуляк з першого дня брав участь у відбитті широкомасштабного російського вторгнення в Україну. 24 лютого 2022 року знищував ворожі колони на Херсонщині, і на рідній Миколаївщині.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зранку 25 лютого 2022 року, на північ від Києва, в районі Гостомеля, Геннадій Матуляк знищив колону техніки російських окупантів.

“Близько сьомої ранку, під час повітряного бою, російський винищувач влучив у штурмовик нашого воїна. Льотчик почав відводити літак, аби захистити людей, адже під ним розташувався великий розважальний комплекс. Після другого влучання літак і пілот спалахнули. Машина впала за кілька кілометрів від села Глібівка Вишгородського району”, – йдеться в повідомленні.

На той час Глібівка вже була окупована російськими загарбниками. Але незважаючи на це, вдячні мешканці поховали героя біля місця загибелі. Після визволення Київщини, 16 квітня 2022 року воїна перепоховали у Миколаєві.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі підполковнику Геннадієві Матуляку присвоєно звання Герой України посмертно.

Геннадій Матуляк

“Мешканці Глібівки прийшли вклонитися жертовному подвигу Героя України підполковника Геннадія Матуляка. Сльози бриніли на очах і літніх людей, і зовсім юної молоді”, – зауважили в Генштабі.

Нагадаємо, у грудні 2022 року в Святошинському районі вулицю генерала Авдєєнка перейменували на честь льотчика-героя Геннадія Матуляка.

Як інформувала KВ у жовтні 2022 року в Бучі попрощались з полковником ЗСУ “Дідом”, який керував “привидами Києва”. Полковник ЗСУ Михайло Матюшенко героїчно загинув у повітряному бою наприкінці червня.

Читайте: У Бучі сьогодні попрощались з полковником ЗСУ “Дідом”, який керував “привидами Києва”

Також столична школа, де навчався загиблий 24 лютого командир авіаційної ескадрильї 40 бригади тактичної авіації, Герой України В’ячеслав Єрка, згодом буде носити ім’я пілота-Героя України. З такою ініціативою виступили побратими пілота, а педколектив школи її підтримав.

Читайте: Київську школу назвуть на честь льотчика-Героя України

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона