По слідам HBO: сьогодні у Києві запускають ексклюзивну екскурсію

image
15 Липня 2019, 09:48
Поділитися:

Після приголомшливого успіху однойменного серіалу про Чорнобиль від компанії HBO до зони відчуження стрімко збільшився потік туристів. Саме тому влада Києва вирішила не зволікати і менш ніж за 2 місяці розробила особливий екскурсійний маршрут «Локації зйомок міні-серіалу «Chernobyl».

Замовити екскурсію можна відсьогодні, 15 липня, у п’ятьох туроператорів: «Ukrainian incentives», «Pan Ukraine», «Орнамент України», «Kiyavia» та «Загорье». Також екскурсію по чорнобильському Києву організовують гіди зі спільнот «Гільдія гідів», «Интересный Киев» «Киевский код». Список турагентств з часом поповниться.

Ця екскурсія не тільки місцями зйомки серіалу, це буде екскурсія про Київ, яким він був 33 роки тому. Про людей, про катастрофу, про події тих часів, – зазначив начальник Управління туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко. – Ми хочемо ось цей хайп, що спричинив серіал, направити у правильне русло. Для нас важливо нагадати, що це – не розважальна історія, це була справжня катастрофа, і як люди це переживали.

Екскурсія буде доступна українською, російською, англійською та німецькою мовами. Загалом вона триватиме до 4 годин, перша половина якої автобусна, друга – пішохідна.

Екскурсія розроблена Управлінням туризму та промоцій КМДА, разом із представниками туроператорів та гідів, які спеціалізуються на цій темі, а також спільно з ліквідаторами.

Фото Олексія ІВАНОВА

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ