По-новому: в міську раду вхід буде за посвідченнями і не в обідню пору

image
19 Березня 2019, 20:02
Поділитися:

Виконком затвердив нові Правила перебування в адміністративних будівлях Броварської міської ради. Не оминули увагою депутатів і журналістів. Що ж варто знати та враховувати, якщо плануєте відвідати офіційні установи?   

19.03.2019 р. виконавчий комітет затвердив Правила перебування в адміністративних будівлях Броварської міської ради за адресами: вул. Гагаріна, 15 та вул. Гагаріна, 18 (далі за текстом – Правила перебування в адмінбудівлях).

Метою затвердження такого рішення, згідно із преамбулою документа, є:

забезпечення належної роботи Броварської міської ради та її виконавчого комітету;
збереження матеріальних цінностей;
автоматизація системи контролю обліку перебування посадових осіб на робочих місцях;
запобігання проявам корупції.

Так, згідно із п. 1.1. «Вхід (вихід) до адмінбудівлі працівниками та відвідувачами здійснюється виключно через центральний вхід (з боку вул. Гагаріна). Вхід (вихід) через службовий (запасний) вихід заборонено (за виключенням виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій та для службових чи господарських потреб). Виключення – окремий вхід до Центру обслуговування «Прозорий офіс» (вхід  із боку поштового відділення – авт.).

Згідно із п. 2.2.,  «Вхід до адмінбудівель співробітниками, робочі місця яких знаходяться у адмінбудівлі, здійснюється через автоматизовану систему контролю доступу через турнікет або службові входи на поверхах. Вхід (вихід) інших посадових осіб, депутатів усіх рівнів, керівників органів державної виконавчої влади  у м. Бровари здійснюється за пред’явленням службового посвідчення».

Відповідно до п. 2.3., «Пропуск до адмінбудівель відвідувачів здійснюється черговими охоронцями через турнікет у робочий час (з понеділка по четвер з 8-00 до 17-00, в п’ятницю з 8-00 до 15-45). Вхід відвідувачів в обідню перерву з 12-00 до 12-45 забороняється».

Також «для входу до приміщення адмінбудівлі по вул. Гагаріна, 15 відвідувач має надати черговому охоронцю інформацію про себе: ПІП (відповідно до пред’явленого посвідчення особи, або зі слів), мета візиту, підрозділу та/або ПІП посадової особи, до якої він звертається. При цьому черговий охоронець заносить відповідну інформацію до журналу за формою: ПІП особи, дата та час візиту, ПІП посадової особи та/або підрозділу, до якого звертається відвідувач, а також, за можливості, заносить час при виході відвідувача з адмінбудівлі.

Перебування відвідувачів у адмінбудівлях після закінчення робочого часу та у неробочі дні забороняється».

Відповідно до п. 2.4. «Пропуск громадян до будівлі по вул. Гагаріна, 15 для участі при проведенні сесій міської ради здійснюється черговими охоронцями безперешкодно. Пропуск журналістів для участі у засіданнях сесії міської ради, виконавчого комітету, оперативних нарад та інших заходів здійснюється за пред’явленням посвідчення журналіста».

Також Правила перебування в адмінбудівлях  уточнюють, що «Черговим охоронцям забороняється пропускати до адмінбудівель осіб у нетверезому стані, із спиртними напоями, підозрілими пакунками, господарськими сумками, зі зброєю, з газовими балончиками, іншими небезпечними для життя і здоров’я предметами, неповнолітніх осіб без супроводу дорослих, а також осіб із тваринами (крім службових собак правоохоронних органів)».

Як зазначив доповідач із цього питання – начальник відділу матеріального забезпечення служби забезпечення діяльності Броварської міської ради та її виконавчого комітету Руслан Федун, Бровари – сучасне місто, але до недавнього часу облік перебування на роботі співробітників виконкому здійснювався просто в паперовому журналі при вході в будівлю. Нині є можливість відслідкувати присутність співробітників на роботі за допомогою електронної системи обліку. Також доповідач наголосив на необхідності забезпечення безпеки як для співробітників, так і їхнього майна: випадки крадіжок гаманців та мобільних телефонів прямо в адмінбудівлях далеко не рідкість.  Гостро стоїть питання про недопущення в приміщення БМР несанкціонованих торговців різним крамом.

Керуючий справами виконкому Костянтин Кузнєцов наголосив, що створення Прозорого офісу як центру прийому громадян та надання їм широкого спектру адміністративних послуг, мало за мету зменшити корупційні ризики для чиновників та зробити усе можливе для зручності відвідувачів виконкому. Але, якщо у громадян усе ще є потреба в прямому спілкуванні з чиновниками, потрібно проводити аналіз, до кого із якою метою звертаються громадяни, та удосконалювати систему в подальшому.

Однак у членів виконкому виникли запитання щодо цих Правил. Так, міський голова Ігор Сапожко зауважив, що майже щодня у громадян є термінові та  невідкладні питання, тож задовго до офіційного початку робочого дня вони вже його чекають. І  часто біля запасного виходу. Багатьом зручно вирішити питання саме до роботи, а далі вирушати у справах, то чи не буде чітке встановлення годин відвідування дискримінацією громадян?  Заступник міського голови Олександр Резнік  зазначив, що прийом громадян як міським головою, так і його заступниками часто затягується і триває навіть під час офіційної обідньої перерви. Заступницю міського голови Ларису Виноградову стурбувала вимога, викладена в п. 3.2. самого рішення виконкому, а саме: «Заступникам міського голови, секретарю ради, керівникам виконавчих органів БМР надавати на погодження керуючому справами виконкому списки запрошених на заплановані заходи в адмінбудівлі БМР по вул. Гагаріна, 15 (розширені наради, семінари, круглі столи, тощо) не пізніше, ніж за три робочі дні до дати їх проведення». За її словами, не завжди можна визначити, хто прийде на захід, на який доступ відкритий для усієї громади. Наприклад, на регулярний, заздалегідь анонсований молитовний сніданок.

Керуючий справами та начальник відділу матеріального забезпечення служби забезпечення діяльності БМР запевнили, що у разі виникнення спірних питань Правила перебування у адмінбудівлях доопрацюють, але їх прийняття неминуче, позаяк це питання безпеки як для співробітників, так і відвідувачів офіційних установ.

Тож якщо ви плануєте відвідати адмінбудівлі БМР за адресами вул. Гагаріна, 15 та 18 (крім «Прозорого офісу»), не забудьте  документ, що посвідчує вашу особу. А якщо зустріч чи  нараду призначено на конкретну годину, варто  передбачити  додатковий час на реєстрацію у чергового виконкому.  І пам’ятайте: вхід у будівлю – з центрального входу, а не з боку паркувального майданчика міської ради.

Ангеліна Козлова

Джерело: Трибуна Бровари