По містах України прокотилася хвиля “мінувань”

image
4 Серпня 2022, 14:41
Поділитися:

4 серпня 2022 г. 14:26

Сьогодні, 4 серпня 2022 року, одразу в декількох містах України були отримані анонімні повідомлення про нібито замінування залізничних вокзалів, автовокзалів, ринків та вулиць.

Про це KВ дізналася з повідомлення Центра стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, по Україні прокотилася хвиля анонімних “мінувань”. Зокрема, відомо про випадки “мінувань” у таких містах:

Тернопіль: після повідомлення про замінування залізничного вокзалу і ЦУМу людей евакуювали, а відповідні служби провели перевірку. Мер міста повідомив, що загроза не підтвердилася.Рівне: надійшли повідомлення про замінування вокзалів та вулиці, людей евакуювали.Вінниця: повідомили про можливе замінування Центрального ринку та залізничного вокзалу.Кропивницький: вибухівку шукають на Центральному ринку.Хмельницький: надійшла інформація про замінування автовокзалу, овочевого ринку та залізничного вокзалу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як кажуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, масовість таких повідомлень вказує на те, що це може бути чергова спроба ворога залякати українців.

“Закликаємо вас не нехтувати застереженнями місцевої влади та евакуюватися з потенційно небезпечних місць! Стежте за офіційними повідомленнями та не панікуйте”, – звернулись у Центрі до українців.

Нагадаємо, у Київській області від початку робіт по розмінуванню вже виявлено 57 850 вибухонебезпечних предметів (ВНП). Наразі піротехніки обстежують поля перш ніж аграрії почнуть збирати врожай. Протягом 2 серпня в області було виявлено та знешкоджено 526 одиниць боєприпасів.

Читайте: На Київщині піротехніки знешкодили понад 57,8 тисяч ВНП, ведеться обстеження ланів перед жнивами (фото)

Фото: ГУ ДСНС у Рівненській області.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона