По Ірпеню їздить авто, на якому можна малювати (відео) — ITV

По Ірпеню їздить авто, на якому можна малювати (відео) — ITV
14 Травня 2024, 14:48
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

«Щоб скоріше закінчилася війна».

«Щоб закінчилася швидше війна і всі повернулися додому живими і здоровими!».

Такі побажання маленькі мешканці Ірпеня залишали на ось цій старенькій автівці. Вона належить відомому в місті волонтеру – Олексію Головачу. Кілька тижнів тому чоловік вирішив додати барв у сірі будні містян. Придбав спеціальні олівці та дає можливість творити усім охочим.

Олексій Головач, волонтер:

«Ось це малювали жінки років шістдесяти. Переселенки, які сказали, що дуже-дуже сильно хочуть до себе додому. Це малював діючий військовий, мій друг, якому я допомагаю. Ось це побажання писала дружина військового – своєму чоловікові».

І таких щемливих, радісних та близьких до болю кожному українцеві історій тут уже, здається, сотні.

Залишити свою можуть усі охочі. Але є єдине правило.

Олексій Головач, волонтер:

«Особисто від себе я хотів би попросити всіх містян не залишати лайливі слова та нецензурні символи. Бо це все читають наші діти, це все відкладається у них в головах. Краще нехай це буде, наприклад, «сало», «Слава ЗСУ», «Україна понад усе». Це приємніше читати».

Можливості розмалювати авто радіють дітлахи. Тішаться і їхні батьки.

Ольга, мешканка Ірпеня:

«Дитячі слова нехай якомога швидше долинають кудись до вищих сил. Щоб настала перемога і всі захисники якомога швидше повернулися додому живими-здоровими. І щоб все було добре нарешті».

Волонтер розповідає, ця автівка не раз була на нулю. Але зараз передачу допомоги військовим налагодили поштою. Тож поки – це і полотно для малюнків, і тимчасовий склад. Так само, як і магазин «Кнопа» на вулиці Центральній, 27, де працює Олексій. Сюди небайдужі містяни щодня несуть хто що може. Каву, чай, солодощі. Вологі серветки, шкарпетки та інші дрібнички, що так необхідні захисникам. Збір допомоги в магазині волонтер ініціював на початку червня минулого року, після підриву Каховської ГЕС.

Олексій Головач, волонтер:

«У сумі шістьма машинами ми завезли майже 9,5 тон питної води. Просто цілий день люди приносили до нас питну воду в магазин».

На своїй сторінці у фейсбуці Олексій регулярно запускає невеликі та масштабні збори. Після – завжди звітує. Каже, якщо людина не має змоги задонатити – репост вітається. Ну а на маленькі гостинці для наших українських героїв чоловік чекає у магазині.

Олексій Головач, волонтер:

«Ви можете принести чи пачку вологих серветок, чи одну пачку крапель для носа. Це все одно допомога, яка вкрай необхідна на тих напрямках. Зараз наступає літо, хлопцям буде жарко. Тому я вас прошу, будь ласка, долучайтеся хто чим може. Кожного дня я на місці. З 9:00-20:00 всіх чекаю, всіх приймаю. Дякую!».



Джерело: ITV