Плюс 1 млн 800 тис.грн: як у Броварах підтримають Захисників і Захисниць | Трибуна

Плюс 1 млн 800 тис.грн: як у Броварах підтримають Захисників і Захисниць | Трибуна
6 Червня 2024, 20:55
Поділитися:

У Броварах цьогоріч стартувала та вже набула неабиякого попиту нова програма – підтримки Захисників і Захисниць України. Прогнозовано, на завтрашній позачерговій сесії депутати вкотре віділять  додаткові кошти на цю програму.

Із початку року за наданням грошової допомоги на лікування та реабілітацію, в тому числі психологічну адаптацію захисників, які отримали поранення, в управління соціального захисту звернулося 257 осіб. Враховуючи тенденцію попередніх місяців, встановлено, що в середньому надходить 50 звернень на місяць.
За наданням грошової одноразової матеріальної допомоги особам, яких призвали на військову службу по мобілізації, з початку року звернулося 170 осіб, та, прогнозовано, з посиленням мобілізаційних заходів, кількість звернень за цією матеріальною допомогою збільшуватиметься.

Тож задля матеріальної та соціальної підтримки Захисників і Захисниць України, їх сімей, родин загиблих Героїв, є необхідність збільшення фінансування заходів на 1 млн 850 тис. грн.

Зокрема, додаткові кошти заплановано виділити :

 750 тис. грн на надання одноразової грошової допомоги в розмірі 50 тис. грн одному з членів родини загиблого Захисника чи Захисниці України на вирішення соціально-побутових питань (у тому числі на встановлення надгробного пам’ятника);
450 тис. грн на надання одноразової матеріальної допомоги особам, які призиваються на військову службу по мобілізації під час дії воєнного стану. Сума допомоги становить 10 тис. грн;
600 тис.грн на надання грошової допомоги на лікування та реабілітацію, в тому числі психологічну адаптацію, Захисникам і Захисницям України, які отримали поранення. Сума допомоги становить 10 тис.грн.

Загальний обсяг фінансування Програми на 2024 рік становитиме 14 млн 665 тис. грн.

Читайте також:

У Броварах бювети під час відключення електроенергії не працюватимуть. Чому і що робити?
Ландшафтно-рекреаційну зону в 4-му мікрорайоні Броварів не розширюватимуть: виконком не підтримав петицію
Будівництво початкової школи на Торгмаші: зріжуть 33 дерева. Старт робіт чи замилювання очей?
Відстрочка від мобілізації через догляд за особою з інвалідністю: у Броварській міськраді створили комісію

Джерело: Трибуна – Бровари