«Плаваю з народження»: як у Броварах змагалися малюки. ФОТО

image
1 Квітня 2019, 19:15
Поділитися:

В останній день березня українці в соцмережах масово постили світлини з виборчих дільниць, на яких відбувалося голосування за майбутнього президента. А от броварчани розбавляли цю одноманітну стрічку яскравими, теплими й емоційними фото своїх малюків, які брали участь у незвичній для міста події під назвою «Плаваю з народження» – змаганнях, організованих у басейні  КП «Оздоровчо-реабілітаційний центр».

Для змагань дітей розділили на дві вікові категорії: грудні діти від 2 місяців до 2 років та малюки від 2 до 4 років. Відповідальні за змагання – Світлана Юрченко та Світлана Долгополова – інструктори з плавання грудних дітей «Аqua Вaby» в басейні «Оздоровчо-реабілітаційного центру». Як розповідає Світлана Юрченко, подібний захід у Броварах відбувся вперше. Його мета – протестувати підготовку дітей, які довго й наполегливо займалися плаванням, провести зріз їхніх навичок, продемонструвати батькам, на що здатні їхні малюки.

Світлана Юрченко

«Взагалі, ці змагання втілилися в життя завдяки батькам, – розповідає Світлана Юрченко. – Адже саме завдяки їхньому вкладу, позитивній налаштованості вдається проводити заняття незалежно від погодних умов:  чи то сніг, чи мінус 20 – батьки приходять із дітьми, займаються». За словами інструкторки, заняття «Аqua Вaby» допомагають дітям бути здоровими, активними, загартовують їх, на заняттях багато вправ, спрямованих на фізіологічний розвиток немовлят. «Масаж водою, гімнастика водою, перші навички плавання – все розроблено з метою, щоб дитина була  здоровою, активною, веселою врешті-решт», – говорить пані Світлана.

Перша вікова категорія отримала 8 завдань,   друга – 10. Діти грудного віку, за словами Світлани Юрченко, багато ниряли  без підтримки батьків, з бортика, без бортика, в положенні «стовпчиком», плавали з нудлом (палка для плавання – авт.), розверталися у воді на 360 градусів (одне з найскладніших завдань). Старша група виконувала більш серйозні вправи: плавали з дощечкою на спині й на животі, з нудлом на спині й животі, ниряли «щукою» і «бомбочкою», а також  без підтримки та плили під водою. «Оскільки це така вікова категорія, коли ще важко ділити дітей на кращих і гірших, ми вирішили, що нагородимо всіх. Тобто всі учасники отримають мотиваційні подарунки», – розповідає інструкторка.

Найменший період тренувань перед змаганнями тривав 3 місяці. «Щоби отримати якийсь результат, треба займатися постійно, регулярно, хоча б двічі на тиждень, – розповідає  Світлана Юрченко. – Якщо дитина має пропуски занять, то стає схожою на чистий аркуш: доводиться починати все з нуля, адже вправи розраховані на пам’ять, тому навіть тримісячне немовля запам’ятовує команди. Коли мама прикладає його до грудей – воно знає що робити. Так само знає, коли треба ниряти тощо».

Захід «Плаваю з народження» організатори продумали до дрібниць. На вході відвідувачів зустрічала справжня русалка, біля басейну спорудили фотозону з дельфінами, а всім учасникам змагань вручили дипломи, медалі та передані спонсорами подарунки.

Такі змагання у Броварах хочуть зробити традиційними. «Сьогодні було закладено перший старт, і він був успішним. Надалі будемо проводити такі змагання ще», – резюмує Світлана Юрченко.

Юлія Шевель

Джерело: Трибуна Бровари