Платники Київщини з початку року спрямували до державного бюджету 11 млрд грн

image
13 Жовтня 2022, 21:24
Поділитися:

Платники Київщини з початку року спрямували до державного бюджету 11 млрд грн. Як зазначила Юліана Козаченко, в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області, незважаючи на складні обставини, громадяни та бізнес регіону не збавляють темпи господарської діяльності та продовжують стабільно сплачувати відповідні податки та збори до державної казни.

Читати також: На забезпечення соціальних гарантій платники Київщини спрямували 10,8 млрд грн

Внесок платників Київщини до Зведеного бюджету складає майже 26 млрд грн

У розрізі основних платежів суб’єкти господарювання забезпечили 5,7 млрд грн податку на додану вартість. На 12% або 300 млн грн зросла сплата податку на доходи

фізичних осіб. Станом на 1 жовтня зі своїх доходів платники Київщини сплатили 2,8 млрд грн. Сплата податку на прибуток підприємств принесла скарбниці країни 1,4 млрд грн. На обороноздатність та підтримку Збройних сил України від платників Київської області надійшло 866 млн грн з темпом приросту 8% або 65,3 млн грн додаткових коштів.

Частина чистого прибутку (доходу) господарських організацій, що спрямовується до бюджету, за січень – вересень 2022 року зросла на 40%. За 9 місяців до бюджету сплачено 46,5 млн гривень, що на 13,5 млн грн перевищує показник відповідного періоду минулого року.

Ми також повідомляли, що Державна податкова служба України розробила нові версії програмного забезпечення ПРРО для iOS та Web, а також оновила версії для Windows та Android. Безкоштовно завантажити відповідне програмне забезпечення можна з вебпорталу ДПС.

 

ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів