Платіжок із субсидіями не буде

image
31 Січня 2020, 17:18
Поділитися:

Мешканці Борисполя скаржаться, що отримують субсидії з великим запізненням. Яка причина затримок? «Вісті» звернулися до управління соціального захисту населення Бориспільської міської ради.

Допомога бідуючим

До редакції звернулася пенсіонерка Ольга Іванець із скаргою, що на кінець січня вона не отримала субсидію на оплату комунпослуг за грудень.

Фахівці в міському управлінні соцзахисту пояснили, що в нових платіжках субсидії, як і пільги, не відображаються, хоча графа залишилася. Це пов’язано з монетизацію виплат на комунальні послуги.

Із 1 листопада 2019 року субсидіанти отримують квитанції з повною оплатою. Субсидії, як і пільги, покривають частину платежу, іншу виплачує споживач комунпослуг.

Субсидію грошима можна отримати на свій банківський рахунок, відкритий в будь-якому з 38 уповноважених банків або через «Укрпошту» разом з пенсією.

Субсидію в безготівковій формі можна отримати тільки через «Ощадбанк». Раніше дозволялося подати заяву на перехід на готівкову форму виплати субсидії тільки до 15 жовтня, а з 1 січня отримувачі пільг і субсидій зможуть у будь-який час перейти на готівкову форму. Для цього потрібно подати заявку до соцзахисту.

На картку або поштою

Начальник відділу формування виплатних документів управління соцзахисту Бориспільської міської ради Наталія Савоскула пояснює, що субсидії ніхто не відміняв.

«Зараз тривають виплати за грудень, в лютому люди отримають гроші за січень. Хтось отримує їх на банківську картку, інші – через «Укрпошту». Людина має прийти на пошту з паспортом і отримати готівку. Часто літнім людям важко це зробити. Принести гроші їм, за правилами, має листоноша. Але примусити її ми не маємо повноважень. Просимо: «Дівчата, будь ласка, принесіть бабусі субсидію», — розповідає Савоскула.

Але відомо, що листоноші Бориспільського відділення «Укрпошти» скаржилися, що за два дні їм потрібно рознести гроші за багатьма адресами.

Будьте чесними!

Відповідно до закону, одержувач субсидії зобов’язаний повідомити орган соціального захисту населення про будь-які зміни: у складі мешканців, у соціальному статусі, джерелах доходів, модифікації переліку одержуваних ЖКГ послуг або умов їх надання, про придбання товару або оплати послуг на суму понад 50 000 грн.

Інформування органу соцзахисту про зміни відбувається у встановлений Законом термін (один місяць), шляхом подання відповідних документів. У разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб подаються також нові заява та декларація.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама