Пластуни Київщини відсвяткували початок нового пластового року-2020

image
14 Вересня 2020, 15:00
Поділитися:

12 вересня відбулося відкриття пластового року 2020 – Свято Національної Скаутської Організації Пласт, організоване Управлінням молодіжної політики та національно–патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації спільно з Комунальним закладом Київської обласної ради  «Пластовим вишкільний центр», за підтримки Бучанської міської ради. Урочистості відбулися у  Бучанському міському парку.

З усієї області на відкриття пластового року з’їхалися команди юних розвідників, які брали участь у грі-квесті на честь отамана Орлика – їхнього земляка з Гостомеля, найвідомішого на Київщині полковника часів Української революції.

260 учасників, представників команд Київщини з Ірпеня, Вишгорода, Борисполя, Богуслава, Василькова, Броварів та інших районів змагалися у розпалюванні ватри, в’язанні туристичних вузлів, орієнтуванні на місцевості та наданні першої медичної допомоги.

Також на заході були присутні зони військової реконструкції, майстер-класи, рухливі ігри, фото-виставка, інформаційні точки Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Інспектори ювенальної превенції Бучанського відділення поліції,  поліцейські патрульної поліції с. Чайки та пожежна бригада Ірпінського відділу ДСНС у Київській області продемонстрували чудову витримку. Адже через патрульну та пожежну машину на святі пройшло до чотирьох сотень дітлахів. І кожному з них терпляче роз’яснювали принципи роботи спец.техніки, одягали захисні костюми і навіть дозволяли покермувати, як справжнім поліцейським і пожежникам.

Серед партнерів-організаторів заходу були також громадська спілка «Lets do it Ukraine» та об’єднання медиків «Event medic servise». Окрему експозицію зробили представники Інституту Національної пам’яті України, які вкінці події нагородили команди учасників цінними подарунками.

Восени активізується пластова гурткова робота. Саме після свята відкриття пластового року починається повсякденна робота в гуртках, сходини та різноманітні пластові заходи, і захід у парку є першим після літніх таборів.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація