«Піца – універсальна стратегічна страва», – директор мережі піцерій Pizzburg про те, як підтримують наших воїнів – Трибуна

image
28 Березня 2022, 22:23
Поділитися:

У Броварах десятки закладів харчування у свій спосіб допомагають нашим захисникам. Серед них – і піцерії Pizzburg. Піци, супи, картоплю з тушонкою, овочеві салати, пироги, шарлотки, компоти та інші страви готують кухарі Pizzburg спільно з волонтерами і доставляють їжу нашим захисникам як у Броварах, так і столиці.

«Їхати з міста я нікуди не збираюся, – каже директор  мережі піцерій Pizzburg Олександр Львов. –  У перші дні війни пішов у воєнкомат, сказали  –  поки що непотрібен. Тож я не сидітиму склавши руки». І вирішив продовжити працювати.

У Броварах та області за 33 дні війни була подовжена комендантська година – на півтори доби. Лише в цей час не працювали кухарі мережі піцерій Pizzburg спільно з волонтерами Єдиного гуманітарного штабу. А так щоденно в Броварах та столиці готують обіди для волонтерів, воїнів ЗСУ, на блокпости, медикам у місцеву лікарню.

« Із початком війни значна частина працівників виїхала, –  розповідає Олександр. – Я спробував зібрати тих, хто залишився в місті, і відкрив один заклад харчування з доставки піци. Проте на прохання волонтерів з Єдиного гуманітарного штабу відкрили ще одну кухню, де і працюємо спільно».

Для приготування страв із штабу завозять необхідні продукти, а поряд із професійними кухарями перекваліфіковуються волонтери. Наразі на 2 кухнях працюють 12 працівників. Забезпечити їжею на добу не одну сотню людей – справа непроста. Але віра волонтерів у перемогу, ЗСУ та свої сили  роблять дива.

Уже до обід на кухні готові перші і другі страви, пироги, запіканки чи шарлотки, а також компоти. «Сусіди дали заморозку ягід, то робимо щоденно компоти по 40 пляшок», –  розповідає Олександр.

На іншій кухні працівники готують піцу, яку реалізовують населенню  (самовиніс – мінус 20%). Проте піцами забезпечують і працівників Єдиного гуманітарного штабу, воїнів на блокпостах, лікарів ББКЛ.

«Волонтерки з гуманітарного штабу вже готують піцу як справжні кухарі»,  – каже Олександр. Сам керівник закладу на рівні з іншими водіями розвозить піцу на блокпости і воїнам із тероборони.  «Піца –  універсальна стратегічна страва – тепла, ситна, не потребує ложки і тарілки. Коробку відкрив – нагодував воїнів –  і поїхав»,  –  каже Олександр.

Зазначимо, що два роки тому, у розпал коронавірусної пандемії, мережа піцерій «Pizzburg» підтримувала як столичних, так і броварських медиків  – розвозили їм безкоштовно піцу.

Піцерія «Pizzburg»: щодня до кінця карантину броварським медикам безкоштовно доставлятимуть піци

А вчора, 27 березня, окрім звичних гарячих страв, для наших захисників волонтери з працівниками Pizzburg приготували і передали не одну сотню порцій оселедця під шубою.

За місяць війни запаси товарів, які були, а це борошно, сир, а також одноразовий посуд, фірмові упаковки для піци, фактично закінчилися, розповідає Олександр. На складах забрали останні запаси продукції, упаковки для піци замовили в Чернівцях, проте понад тиждень доставити їх не можуть. Але волонтерити не припиняють – працюють без вихідних. Завдяки тісній співпраці зі столичними колегами, отримують овочі, тож ще тримаються і спільними зусиллями роблять свій внесок у перемогу над російськими окупантами. Тримаються заради наших захисників, які тримають позиції заради України.

Читайте також

Кому з чоловіків дозволяється виїжджати за кордон

«Ми вже чуємо запах перемоги», – броварські волонтери «БроДобро», які підтримують крила наших воїнів

«Ми працюватимемо стільки, скільки потрібно», – працівники ветаптеки

 Броварчанин Євгеній Гредунов – один із тисяч добровольців: «Моя мета – жити у вільній країні»

.Добровольців тероборони зможуть визнавати учасниками бойових дій – ухвалено закон

Джерело: Трибуна – Бровари