Післязавтра у київських школах розпочнуться осінні канікули

image
19 Жовтня 2020, 13:19
Поділитися:

У школах столиці осінні канікули розпочнуться, як і планували, дещо раніше – 21 жовтня.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

– Нагадаю, що місто рекомендує школам розпочати осінні канікули трохи раніше, ніж зазвичай – з 21 жовтня. Це, на думку фахівців, дозволить дещо знизити рівень захворюваності серед учнів і педагогів. Бо динаміка розповсюдження вірусу  в навчальних закладах – на жаль, негативна, – сказав Кличко. 

Він зазначив, що сьогодні в місті закриті на карантин 9 шкіл – через випадки захворювання серед вчителів.  По три школи в Печерському та Оболонському районах. Та по одній – у Подільському, Дарницькому і Святошинському районах. 

Збільшилась і кількість класів, що відправили на самоізоляцію через хворобу учнів. Сьогодні на дистанційному навчанні загалом 621 клас у 189-ти школах, – повідомив Кличко.  

Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 605. Також хворіють 485 педагогів.

– У дитячих садочках  теж спостерігається зростання захворюваності. Через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 92 групи у 79-ти садках. Два садочки зачинені на карантин. А два – вже відновили свою роботу після карантину. Наповненість дітей у дитсадках столиці – понад 52 відсотка, – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, Департамент освіти і науки з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню вірусу вирішив рекомендувати розпочати осінні канікули у столичних школах 21 жовтня.

А також – для створення безпечних умов проведення місцевих виборів. Адже більшість виборчих дільниць знаходяться саме в навчальних закладах. За парти, після канікул, школярі мають повернутися 29 жовтня.

Наталка Марків

 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ