Після зливи на Івана Купала на Київщину прийде похолодання

image
6 Липня 2020, 21:40
Поділитися:

7 липня в столичному регіоні оголосили штормове попередження.

За прогнозом Укргідрометцентру, 7 липня у Київській області вдень очікуються грози, а в окремих районах навіть сильні зливи, град та шквали 17-22 м/с.

За словами синоптика Наталки Діденко, у вівторок до України завітає атмосферний фронт, а вже в середу спека піде на спад. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Попри диктат та підпорки і з заходу, і з північного сходу антициклонів Xabi та Winfried, все ж атмосферний фронт, пов’язаний із далеким північним циклоном Verena, прорветься до нас із дощами та грозами. Карта 1. Дощі в більшості областей України можуть переходити – увага!- у сильні зливи, а під час гроз ймовірні шквали та град. Враховуючи надзвичайні контрасти в зоні фронту, від +18 до +38 градусів, є ймовірність смерчів!» – попередила синоптик.

На Київщині у ніч на Івана буде сухо, +20…+22°С, натомість вдень, за словами синоптика, очікуються дощі з грозами, можливі навіть сильні зливи та шквалисте посилення вітру. І хоча у вівторок повітря в столичному регіоні прогріється до +29°С, вже в середу, 8 липня, істотно посвіжіє, а стовпчики термометрів впадуть до +22°С.

Такі різкі зміни погоди можуть вплинути на метеозалежних людей.

«Різка зміна погоди може вже сьогодні хилити голову на клавіатуру та стискати мігренню, не піддавайтеся, фронт – це тимчасово», – зазначає Наталка Діденко.

З четверга погода стане більш стабільною, спека малоймовірна, температура повітря коливатиметься в комфортних межах.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама