Після Нового року на вулицях Ірпеня з’являться інспектори з паркування

image
24 Грудня 2021, 10:41
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Після Нового року в Ірпені почнуть працювати інспектори з контролю за паркуванням транспортних засобів. Про це розповів у програмі ITV «По суті» керівник ірпінського комунального підприємства «Муніципальна варта» Микола Ковальчук.

«Думаю, що відділ контролю паркування запрацює з Нового року. Але він буде не в структурі “Муніципальної варти”, бо законодавець визначив, що це посадові особи місцевого самоврядування. У нас певні фахівці пройшли навчання, ми в цьому році пройшли тендерні процедури. Це певна робота, і вона за часом затягнулася, тому що спочатку треба було закупити обладнання, потім на це обладнання закупити софт, тепер потрібно виконати технічні вимоги МВС. Тому ми впевнені, що така служба запрацює, частина наших співробітників перейде працювати у виконавчий комітет міської ради, і скоро на вулицях з’являться інспектори з паркування», – сказав очільник «Мунварти».

За його словами, у перші місяці роботи інспекторів передбачений адаптаційний період, упродовж якого до водіїв не застосовуватимуть штрафних санкцій.   

«Хочу сказати людям, щоб вони не хвилювалися, тому що зо два місяці буде роз’яснювальна робота: коли інспектори вийдуть на лінію і навіть будуть виписувати постанови, це будуть постанови інформаційного характеру без накладання штрафу», – зазначив Микола Ковальчук.

Він також наголосив, що, згідно з законодавством, інспектор із паркування може складати постанову про порушення без присутності водія або власника транспортного засобу. «Цим інспектор із паркування відрізняється від поліцейського. Постанова буде складена на місці, її можна буде оскаржити. У нас буде вся інформація на сайті, все буде публічно: людина зможе зайти на сайт побачити свою машину, побачити, яке правило паркування (зупинки, стоянки) вона порушила. Тобто все буде так, як це в працює в інших містах», – пояснив керівник «Муніципальної варти».

Нагадаємо, минулого року робоча група з підготовки проєкту контролю за паркуванням в Ірпені після ознайомлення з системами контролю, які діють у різних містах України, дійшла висновку, що найбільш цікавим є досвід Вінницької громади. Микола Ковальчук і радник Ірпінського міського голови Андрій Літвинов вивчали напрацювання вінничан під час візиту в це місто. У березні ц. р. Ірпінська міська рада прийняла рішення про створення відділу контролю паркування. Після цього  кандидати на посади співробітників відділу пройшли підготовку у Вінниці. Частина кандидатів – нинішні працівники КП «Муніципальна варта».Упродовж місяця вони брали участь у теоретичних заняттях, після чого успішно здали іспити на базі Вінницького обласного автоучбового комбінату й отримали свідоцтва про проходження курсу «Організація роботи інспекторів із паркування». Крім того, для ірпінців був проведений практичний тренінг на базі відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міськради.    



Джерело: ITV