Після канікул 90% шкіл відновили навчання в очному та змішаному форматах, 10% – працює дистанційно

image
30 Січня 2023, 19:19
Поділитися:

30 січня, після завершення канікул, заклади загальної середньої освіти відновили освітній процес. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

У 10% шкіл діти навчаються дистанційно, 90% закладів – в очному або змішаному форматах. Раніше офлайн навчалися 86% шкіл. 

Збільшення кількості закладів загальної середньої освіти, що працюють в очному або змішаному форматах, – це результат закінчення дооблаштування укриттів у них. У більшості ремонтні роботи тривали під час канікул і були розпочаті до Нового року. Діти в цих закладах раніше навчалися дистанційно. 

Так, у Київській області очно та за змішаною формою працює 569 закладів загальної середньої освіти, дистанційно освітні послуги надають 62 заклади. Водночас ще 7 закладів перебувають на канікулах. 

Окрім цього, у Київській області за різними формами навчання працюють 682 заклади дошкільної освіти. Із них 381 садок функціонує очно, 141 – за змішаною формою навчання, ще 160 – дистанційно. 

Протягом минулого тижня відновили роботу в очному режимі 2 заклади дошкільної освіти в м. Василькові та Бишівський садок.

Також завершуються ремонтні роботи та планується перехід на очну форму роботи у 3-х садках Козинської громади Обухівського району, по одному садку в Зазимській громаді Броварського району, Маловільшанській громаді Білоцерківського району та Калинівській громаді Фастівського району.

Як повідомлялося раніше, з 1 лютого розпочне роботу Освітній хаб Київщини – новий  соціально-гуманітарний проєкт.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація