Пірнати чи не пірнати: яким буде Водохреще у Києві

image
13 Січня 2020, 16:51
Поділитися:

19 січня українці відзначатимуть одне з найбільших релігійних свят – Богоявлення або Хрещення Господнє.

Люди традиційно занурюються в ополонки, і вірять, що крижана вода змиє всі гріхи, а тіло вилікує від хвороб. Але враховуючи аномально теплу зиму, цьогорічне Водохреща буде особливим.

Журналісти «Вечірнього Києва» поспілкувалися з киянами та дізналися, чи будуть вони купатися цього року та як до цього готують свій організм.

Киян бентежить зима без снігу і з «плюсовою» температурою, тому більшість опитаних не збираються занурюватися на Водохреща.

Традиційно кожного року пірнаю в ополонку, але цього року, скоріш за все, не буду. Занадто тепло, як для зими. Якщо буде мінусова температура, то можливо, але я не впевнений, – коментує Дмитро. – Хлопець розповів, що важливо поступово загартовувати свій організм перед зануренням: приймати контрастний душ, займатись спортом і обов’язково проходити медичне обстеження. 

Перехожа Олена пірнати також не буде через погоду.

Таке враження, що у Києві прокидається весна: пташки співають, сонечко гріє. Минулого року на Водохреща я купалась у парку Наталка, але тоді був і сніг, і лід, і морозець. Зараз же надто тепло і мені це не подобається: зима має бути зимою, – жаліється Олена.

Однак знайшлися й ті, для кого пірнати у воду – обов’язкова традиція.

У мене був складний період у житті, який поступово призвів до депресії. Знайома порадила хоча б раз наважитися пірнути у воду на Водохреща. Не знаю, чи то магія, чи то я себе так налаштувала, але я пірнула і – не повірите! – моє життя справді змінилося. Наче всі душевні тягарі розчинилися у воді, – розповідає студентка Катерина.

Спортсмен Антон пірнатиме із величезним задоволенням незалежно від погоди.

Все своє життя я любив екстрим, чим тільки не займався! З парашутом стрибав, по скелям лазив, з небезпечних гір на сноуборді спускався, але це все не порівняти з тим, коли заходиш у крижану воду. Кожного разу хвилююся, як вперше. Адреналін незвичайний і відчуття такі, наче ти підкорив найвищі вершини у житті. Обожнюю за це зиму, якою б вона не була! – коментує Антон.

Фото Бориса КОРПУСЕНКА

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ