Пілотний проєкт нової системи оплати праці для працівників шкіл планують запустити через рік у 500 школах

image
25 Серпня 2023, 15:09
Поділитися:

25 серпня 2023 г. 15:05

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий анонсував запуск у 2024-2025 навчальному році пілотного проєкту нової системи оплати праці для вчителів і директорів шкіл у 500 школах.

Про це, як передає KВ, повідомили в інформаційному агентстві “Інтерфакс-Україна”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Нова система оплати праці для вчителів і директорів. Ця програма вже запущена”, – повідомив Лісовий на “Серпневій конференції” в п’ятницю.

За його словами, 2023-2024 року відбуватиметься робота з формування політик та експертизи в цій сфері, а 2024-2025 року буде запущено пілотний проєкт.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Плануємо попередньо реалізувати його в 500 школах – щодо нового формату оплати праці”, – зазначив очільник Міністерства освіти і науки.

Крім того, Оксен Лісовий додав, що в межах експерименту оплата праці буде виведена з єдиної тарифної сітки.

“Ми хочемо, щоб базова частина заробітної плати була близько 80%, надбавки близько 20%, а також ще кілька регіональних надбавок і доплата від директора школи. Таким чином, ми робимо зарплату зрозумілою, прозорою, прогнозованою, і найголовніше, ми прагнемо підвищити зарплату”, – наголосив міністр Лісовий.

Раніше KВповідомила, що 21 березня Верховна Рада призначила новим міністром освіти і науки Оксена Лісового. Його призначення підтримали 313 народних депутата.

Читайте: У Києві до школи цього року підуть більше 20 тисяч першокласників, – мер Кличко

Фото: Слово і Діло

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона