Пільговики Києва можуть і надалі необмежено користуватися безоплатним проїздом у транспорті

image
26 Лютого 2019, 17:39
Поділитися:

Пільговики столиці можуть і надалі необмежено користуватися правом на безоплатний проїзд у громадському транспорті на підставі «Картки киянина». Адже гроші на пільговий проїзд у комунальному транспорті поки не видаватимуть.

Про це 26 лютого заявив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Минулого тижня на офіційному порталі Києва з’явився проект розпорядження, у якому пропонується затвердити на 2019 рік щомісячну компенсацію за проїзд у громадському транспорті у розмірі 240 гривень.

Як пояснив директор Департаменту соцполітики, такі цифри вирахували, поділивши загальну суму виплати пільгових проїздів минулого року на кількість пільговиків у Києві. Однак відповідне рішення про монетизацію проїздів у столиці ще не ухвалила міськрада. 

«Якщо влада прийме рішення про те, що необхідно людям надавати кошти замість пільги, то тоді це може вступити в силу. Станом на зараз не обговорюється питання про монетизацію цих пільг, отже всі пільгові категорії, починаючи з 1 січня поточного року, по пред’явленню «Картки киянина» отримують ту саму пільгу, а саме безкоштовний проїзд в метрополітені та наземному транспорті, які у нього були до цього моменту», – заявив Юрій Крикунов.

Читайте також: Микита Андрєєв: Рівень знань з математики та фізики катастрофічно падає

Читайте також: ЗСУ поповнилися ще одним модернізованим безпілотником (відео)

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV