Пільгові умови: реалізаторів власної продукції запрошують торгувати на ринок «Господар» – Трибуна

image
25 Травня 2022, 19:16
Поділитися:

Зокрема для осіб, які виробляють власну продукцію і мають довідки з сільської ради про наявність земельної ділянки і пенсійне посвідчення, на ринку  «Господар» надають 20 пільгових торговельних місць у ряду під накриттям.

ринок

Про це журналістам «Трибуни» повідомив виконавчий директор СТ «Господар-1» Юрій Скотніков.

Так, плата за місце для пенсіонерів символічна – 10 грн. Оплата для інших продавців, які реалізовують сільськогосподарську продукцію власного виробництва, –  40 грн за торгове місце.

Юрій Скотніков також зазначив, що громадяни з власною продукцією можуть торгувати і на майданчику за ринком, де реалізовують розсаду.

ринок ринок

Для цього працівники КП «Бровари- Благоустрій» облаштували для людей торговельні місця. Орендна плата за торгівлю не нараховується і не стягується.

Та навіть попри такі щедрі пропозиції стихійні торговці, які зокрема реалізовують свою продукцію ( і не лише власного виробництва) на тротуарі по бульв. Незалежності, на ринок іти не поспішають. Аргументи в більшості однакові: вони бажають торгувати там, де прохідне місце, яке зручне для покупців. Зокрема, покупцям непотрібно після роботи, коли вийшли з маршрутки, повертатися за необхідним на ринок, аргументують свою позицію продавці на стихійному ринку.

стихійна торгівля

Своєю чергою Юрій Скотніков зазначає, що міська влада значно не допрацьовує, якщо дозволяє процвітати в місті на головних вулицях стихійній торгівлі, при тому, що для цивілізованого продажу продукції власного виробництва на ринку ( і не лише на Господарі) створені всі умови. «На стихійних ринках стоять особи, які перепродують продукцію з оптових ринків і не сплачують у державу ніяких податків. При цьому всі підприємці на ринку їх сплачують», – вказує Скотніков.

Нагадаємо, на початку квітня поточного року в Броварах чиновники вирішили стихійних торговців не ганяти, а допомогти людям вижити в складний воєнний час: об’єднати в одному місці та дозволити торгувати продукцією власного виробництва.

Тоді серед можливих для облаштування майданчиків для торгівлі розглядали і місце на бульв. Незалежності, 10, де раніше був облаштований міні-ринок. Проте пропозиція не знайшла підтримки, позаяк свого часу місто отримало від мешканців будинку численні скарги на перетворення прибудинкової території і під’їздів у вбиральні.

Читайте також

У Броварах стихійних торговців об’єднають в одному місці

Алкоголь у Броварському районі продаватимуть у визначений час і не всім

У Німеччині броварчанка організувала випікання пасок та великодній фестиваль
Броварами – 11 грн, до Лісової – 25 грн: нові ціни на проїзд маршрутками
«Військові та пересічні броварчани дякують, що ми відкрилися і працюємо», –  підприємці з ринку на Короленка
Українським фермерам надсилатимуть насіння з ЄС та Канади

Джерело: Трибуна – Бровари