Пік захворюваності на Covid-19 у Приірпінні буде наприкінці жовтня – Левківський

image
22 Жовтня 2021, 12:04
Поділитися:

У Приірпінні, і загалом по всій Україні, різко зростає кількість хворих на Covid-19. З кінця жовтня очікується пік захворюваності. Про це повідомив керівник Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.
«З урахуванням того, що ми не єдиний медичний заклад у нашому регіоні, то ці цифри говорять самі за себе. Україна б’є антирекорди з захворюваності та смертності від COVID-19», – йдеться у дописі на сторінці Левківського  у фейсбук. 

За прогнозами МОЗ, пікнової хвилізахворюваності на COVID-19 в Україні припаде на кінець жовтня і триватиме близько 10 днів. Головний санлікар крани Ігор Кузін нагадав, що за минулий тиждень в Україні виявили 105 тисяч нових випадків COVID-19, що на 11% більше, ніж тижнем раніше, померли від хвороби 2300 українців, що на 22% більше, ніж попереднього тижня. Зараз 57% ліжок, призначених для хворих на COVID-19, по всій Україні вже зайняті.
На думку головного лікаря Ірпінської первинки Андрія Левківського, найбільш дієвим шляхом подолання данної пандемії є колективний імунітет, захист через імунізацію. «Це буде складніший час. Єдиний шлях уберегтися – це вакцинуватись! Тож будьте свідомими, дотримуйтесь карантинних мір та вакцинуйтесь» – підсумував він.
До слова, Ірпінська інфекційка вже зайнята на 100% ковідними хворими. Головний лікар Ірпеня Антон Довгопол заявив, що на його думку, вже час вводити червону карантинну зону не лише по області, а й по всій Україні.
Раніше ми повідомляли, що Київ опинився за крок від “червоної” карантинної зони.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Повторного локдауну в Україні не буде – Шмигаль
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua