«Підводне каміння» смарт-квартир: Ціна насправді зависока, і обслуговувати дорожче – екпертка з нерухомості

image
12 Лютого 2019, 23:17
Поділитися:

Попит на смарт-квартири останнім часом трохи зменшився в Києві. Як показала практика, такий варіант (квартири до 20 кв.м. загальної площі) підходять більше для молодих людей, студентів, які приїхали навчатися в столиці. Також смарт-квартири купують для того, аби здавати їх подобово.

Про це розповіла в ефірі програми «Ранок у мегаполісі» телеканалу «Київ» віце-президент спілки нерухомого майна України Лариса Ставинога.

«До речі, вартість смарт-квартир вища за метр квадратний житла на вторинному ринку. Ціна за квадратний метр  смарт-квартири або «гостинки» буде вищою за ціну одно- або двокімнатної квартири відсотків на 30 %», – підкреслила експертка з нерухомості.

Вона пояснила: площа смарт-квартири маленька, тому здається, що загальна сума за квартиру невелика.

«Якщо, наприклад на «вторинці» можна купити квадратний метр за 750-900 доларів,  то «гостинка» – це завжди більше тисячі доларів за кв.м.», – додала експертка.

Крім того, наголосила Лариса Ставинога, смарт-квартири часто не вважаються житловим фондом, адже, за законодавством, її не можуть ввести в експлуатацію як житловий фонд.

«Є певні норми на одну людину і на сім’ю: близько 20 метрів на людину і 40 метрів – вже на сім’ю. А смарт-квартири називаються «апартаменти», а це вже не квартира, це – нежитловий фонд, і комунальні платежі там, відповідно, трохи інші. Тобто обслуговувати смарт-квартиру дорожче», – сказала вона.

Читайте також: На Центральному залізничному вокзалі «звільнили» перехід перед «трубою» від нелегальної торгівлі

Читайте також: Дефіцит на ринку праці сприятиме підвищенню зарплат – Лідія Ткаченко

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV