Підтримував збройну агресію рф: у Києві засудили екснардепа Дмитра Святаша

Підтримував збройну агресію рф: у Києві засудили екснардепа Дмитра Святаша
10 Червня 2024, 17:15
Поділитися:

У Києві заочно засудили колишнього народного депутата Дмитра Святаша. Екснардеп заочно отримав 12 років тюрми з конфіскацією майна. Його визнали винним у публічних закликах до зміни меж території України, виправдуванні збройної агресії рф, шахрайському заволодінні коштами банку та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Прокуратура не зазначає імені екснардепа, але, за даними ЗМІ, мова йде саме про Святаша.

В суді прокурор довів, шо Святаш упродовж 2022 року опублікував на своїй сторінці у Facebook дописи, у яких містяться наративи про відсутність збройної агресії проти України та закликав мешканців тимчасово окупованих території погоджуватись на співпрацю з рф.

У Києві до 12 років тюрми засудили заочно екснардепа, Фото: Київська міська прокуратура

У Києві до 12 років тюрми засудили заочно екснардепа, Фото: Київська міська прокуратура

При цьому упродовж 2008-2014 років колишній депутат був бенефіціаром групи підприємств, які займалися складанням та продажем автомобілів із рф. Прикриваючись фінансовою кризою 2008 року, він оформив у банку кредитну лінію на понад 50 млн доларів та не повернув загалом майже 2,2 млрд гривень.

Печерський районний суд Києва визнав екснардепа винним та засудив до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судовий розгляд відбувався за відсутності обвинуваченого, але за участю захисника за договором з обвинуваченим, – додали у прокуратурі.

Як ми повідомляли, Служба безпеки України заочно повідомила про підозру співачці та колишній народній депутатці Верховної Ради України Таїсії Повалій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua