Підтримка ВПО на Київщині: завдяки навчанню та підвищенню кваліфікації – майже 70% успішно працевлаштовані

Підтримка ВПО на Київщині: завдяки навчанню та підвищенню кваліфікації – майже 70% успішно працевлаштовані
6 Вересня 2024, 19:26
Поділитися:

З початку року 81 людина з числа внутрішньо переміщених осіб, які мешкають на Київщині, пройшла навчання та підвищення кваліфікації в Центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. 

Найпопулярніші напрямки, які обирають ВПО: комп’ютеризований бухгалтерський облік, організація власної справи, практичний WEB-дизайн, офіс-менеджмент з основами діловодства, цивільний захист населення в умовах воєнного стану, цифрова освіта та медіаграмотність.

«Наявність роботи є важливим чинником для швидкої адаптації, це можливість долучитися до суспільного життя на новому місці. Із внутрішньо переміщених осіб, які пройшли стажування або навчання, майже 70% – успішно працевлаштовані. Ми щиро радіємо, коли бачимо, як люди реалізують себе у професійній сфері, адже це не лише можливість забезпечити гідне життя собі, але й створити кращі умови для своїх родин», – зазначив заступник голови КОДА Сергій Білецький.

Також для результативності надання послуги служба зайнятості уклала 29 меморандумів та угод із громадськими організаціями, що займаються профорієнтацією, профнавчанням та працевлаштуванням ВПО.

Професійне навчання за направленням служби зайнятості здійснюється виключно для зареєстрованих безробітних. Для цього клієнт має звернутися до будь-якого центру зайнятості, незалежно від місця проживання або перебування.

The post Підтримка ВПО на Київщині: завдяки навчанню та підвищенню кваліфікації – майже 70% успішно працевлаштовані appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація