Підтримка народної творчості під час війни: перспективи обговорили на семінарі майстрів

image
11 Липня 2023, 15:32
Поділитися:

Розвиток й актуалізацію народного мистецтва, ремесел і промислів обговорили під час семінару майстрів народної творчості Київської області «Мистецькі КолоритМи» в Бучі.

У заході взяли участь майже 60 майстринь із 19 територіальних громад регіону. Про це повідомили в Департаменті культури та туризму Київської ОВА.

Учасники розглянули низку актуальних проблем, які стосуються діяльності народних митців під час дії воєнного стану. Також обговорили функціонування туризму під час і після війни та роль народних ремесел у відновленні регіону.

Крім того, визначили потребу розробити реєстр майстрів народних художніх промислів Київщини. За ініціативи Департаменту культури та туризму КОВА з митцями тривають домовленості щодо створення Спілки майстрів народних ремесел та промислів Київської області.

Семінар-практикум доповнила виставка-ярмарок виробів майстрів на Київській площі Бучі.

Захід відбувся з ініціативи Київської обласної військової адміністрації за сприяння Бучанської міської ради та Бучанської районної військової адміністрації. Організатором виступив Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація