Підтримка мешканців Київщини: на пленері в Мощуні малювали зруйновані внаслідок війни будинки

image
28 Листопада 2023, 14:30
Поділитися:

У селі Мощун на Київщині провели третій осінній пленер «Мощун – незагоєна рана». Українські художники малювали зруйновані внаслідок війни будинки. Картини виставлять на аукціони з метою залучення коштів для мешканців постраждалого села. Про це повідомили в Департаменті культури та туризму Київської ОВА.

Метою події є фіксація наслідків повномасштабного вторгнення російської федерації в мирні українські міста й села через картини. Ці твори мають привернути увагу світової громадськості до проблем українських родин, які через війну втратили своє житло.

У рамках пленеру відбулася зустріч митців з тимчасовим виконувачем обов’язків Міністра культури та інформаційної політики України Ростиславом Карандєєвим.

За підсумками попередніх двох заходів було представлено виставку робіт художників Київщини, також планується зібрати тематичну галерею робіт і третього пленеру.

Подію організували Національна спілка художників України спільно з міжнародним благодійним фондом «Хай світ пізнає Україну» (ICF Discover Ukraine) в рамках проєкту «Світова TOLOKA Global Community».

Довідково.

Село Мощун стало символом опору українців ворогу. Під час активних бойових дій та деокупації регіону тут були повністю знищені майже 200 житлових будинків.

The post Підтримка мешканців Київщини: на пленері в Мощуні малювали зруйновані внаслідок війни будинки appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація