Підсумки 53-ї чергової сесії Броварської міської ради. ВІДЕО

image
5 Березня 2019, 18:15
Поділитися:

28 лютого відбулась чергова сесія Броварської міської ради. Під час стартового голосування до порядку денного народні обранці включили для розгляду низку додаткових питань, які стосувались різних сфер життя.

Під час розгляду «комунального» блоку питань, депутати традиційно підтримали рішення про приватизацію приміщень гуртожитків, списання комунального майна, надання дозволу на передачу комунального майна, прийняття до комунальної власності безхазяйних об’єктів, відрахування частки прибутку до бюджету міста комунальними підприємствами та інші. Ознайомитись детально з прийнятими рішеннями можна на головному сайті міста  у розділі «Документи» – «Рішення міськради».

Крім того, 24-ма голосами було внесено зміни до «Програми будівництва, капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально – культурного призначення міста Бровари Київської області на 2019 – 2023 роки». Депутатським рішенням було перерозподілено кошти всередині програми та додано нові заходи. Зокрема, «Розробка схем організації дорожнього руху маршруту №9 м. Бровари» (обсяг фінансування – 20 тис. грн. – ред.)  та «Поточний ремонт вхідних груп житлових будинків із забезпеченням безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями» (відповідно до заявок) без обсягу фінансування. Відповідно до пояснювальної записки, всього  програмою передбачено збільшення видатків на  37143,00 тис.грн. Утім, із урахування внесення змін «з голосу», ця сума в підсумковому варіанті дещо змінилася (38111,00 тис. грн. – ред.). Найбільше коштів передбачено на виконання заходу з будівництва, реконструкції та капітального ремонту доріг та вулиць – 9140,00 тис.грн. За словами начальника управління Світлани Решетової, така сума необхідна для закінчення реконструкції  вул. Київської та Прилуцької. Для проведення ремонтів вулиць Орлика, Богомольця та Металургів управління готує відповідне звернення на співфінансування з обласного  бюджету. 2500тис. грн депутати передбачили на початок реалізації проекту реконструкції «Алеї кохання» (ІІ черга –  ред.), на ремонт та реконструкцію шатрових дахів – 2660 тис. грн, ремонт та реконструкція доріжок та тротуарів – 4302 тис. грн.

Зміни торкнулись і «Програми озеленення та збереження зелених зон м. Бровари на 2019-2023 роки». Так, зокрема, депутати внесли корективи, що стосувались заходів із виконання програми. Тепер, відповідно до рішення депутатів, озеленення вул. Київської здійснюватиме фірма, в якої і закуповуватимуть послуги із догляду за зеленими насадженнями. На озеленення центральної вулиці депутати виділили 2976,00 тис. грн. Чи буде ця сума остаточною – наразі невідомо, адже на закупівля послуги має пройти тендерну процедуру.

Варто зазначити, що проектом рішення передбачалось виділити майже мільйон гривень на послуги з озеленення для парку ім. Т. Шевченка. Втім, депутати коштів на це не заклали, аргументуючи, що варто спочатку провести озеленення Київської – врахувати досвід. Поки що парк, як і раніше, доглядатиме його балансоутримувач – КП  «Бровари-Благоустрій», який щедро фінансується з бюджету. Кошти, передбачені на озеленення парку, за пропозицією депутата Леоніда Черепейніка направлено в КП «Бровари-Благоустрій» для проведення поточних  ремонтів дорожнього покриття центральних вулиць. За  словами пані Решетової – очільниці профільного управління, – загальна сума фінансування КП «Бровари-Благоустрій» складе 62248, 00 тис. грн.

Ще 100 тис. грн за «зелеою» програмою буде виділено на закупівлю садженців для реалізації акції «Подарував життя – посади дерево». Так, подружжя, в якого народиться малюк, зможе посадити дерево. Відтак у парках міста з’явиться алея «Зростаймо разом». За бажанням, батьки матимуть змогу виготовити іменну табличку, де зазначать, на чию честь висадили саджанець.

Наступним рішенням депутати внесли зміни до міської програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів у м. Бровари на 2016-2020 роки, змінивши обсяги фінансування. Кошти у сумі 880 тис. грн у терміновому порядку необхідні для проведення ремонту даху в будинку №17 по бульв. Незалежності. Таким чином, загальний обсяг фінансування ОСББ у 2019 році зріс до 5115,00 тис. грн.

За підсумками наступного голосування, комунальному підприємству «ЖЕК-1» для ремонту приміщення на бульв. Незалежності,2  (колишнє приміщення редакції газети «Нове життя») виділили 197 тис. грн.

Під час сесії депутати розглянули та  підтримали внесення змін до міської Програми з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям та військовослужбовцям, які брали (беруть) участь в антитерористичній операції /операції Об’єднаних сил, їх сім’ям та постраждалим учасникам Революції Гідності на 2019 рік.

Серед нововведень – заплановано доповнити програму підпунктом «Забезпечення відшкодування витрат на поховання загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції /операції Об’єднаних сил згідно положення, що затверджується в установленому порядку» та передбачити на його реалізацію кошти у сумі 40,0 тис. грн.  Загальні обсяги фінансування програми на 2019 рік складають 2361,61 тис. грн.

Підтримали депутати рішення щодо внесення змін та доповнень до Програми розвитку системи освіти в м. Бровари на 2019-2023 роки. Обсяги фінансування з програми збільшились на більш ніж 2 млн грн, про що «Трибуна-Броварів» повідомляла раніше. 

На виконання заходів «Програми контролю стану атмосферного повітря на 2017-2019 роки» депутати виділили 2 мільйони гривень. За словами начальника управління інспекції та контролю Богдана Мельниченка, ці кошти необхідні для встановлення трьох стаціонарних постів для контролю якості повітря.

Серед додаткових питань депутати розглянули проект рішення про внесення змін до «Міської програми з будівництва та реконструкції об’єктів соціального призначення на 2016-2020 роки», якою передбачено чергову «порцію» фінансування на добудову стадіону в парку «Перемога» у розмірі 2 мільйони та фінансування для оренди опорного обладнання в ЗОШ №7, яке використовується для усунення наслідків обвалу плит перекриття. У рамках іншої програми, відділу капітального будівництва було виділено 850 тис. грн на проведення додаткових робіт на будівництво водовідводу дощових та талих вод на ділянці вул. Грушевського – Переяславський шлях.

У фінансовому блоці питань депутати підтримали зміни до міського бюджету м. Бровари на 2019 рік, у яких врахували всі попередні голосування по міських програмах. Крім того, депутати затвердили звіт про виконання бюджету м. Бровари за 2018 рік. Якщо у двох цифрах – звіт по доходах у загальній сумі 1 328 393,9 тис. грн, а по видатках  – у загальній сумі 1 402 188,0 тис. грн.

Про ці та інші рішення міської ради детальніше читайте згодом.

Джерело: Трибуна Бровари