Підрив російськими окупантами Каховської ГЕС не вплинули на роботу енергосистеми, – Укренерго

image
6 Червня 2023, 12:57
Поділитися:

6 червня 2023 г. 12:46

Підрив російськими окупаційними військами Каховської ГЕС та спричинені цим руйнування наразі не вплинули на стабільну роботу енергосистеми. “Укренерго” спільно з “Укргідроенерго” контролюють ситуацію, проводиться оцінка ризиків.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби “Укренерго”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

В “Укренерго” нагадали, що Каховська ГЕС з перших днів російської агресії була окупована і замінована росіянами, з нею було втрачено технологічний зв’язок, видача потужності на підконтрольну територію України з неї не здійснювалася.

“Сьогодні вночі країна-агресор здійснила черговий акт тероризму на об’єкті цивільної інфраструктури, який є трагедією для наших співгромадян та масштабною екологічною катастрофою”, – йдеться у повідомленні.

В “Укренерго” пообіцяли в подальшому повідомляти про вплив наслідків катастрофи на стан енергосистеми.

Також повідомляється, що наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Триває ремонтна кампанія на багатьох електростанціях, тож в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Громадян закликають розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечірніх годин на інші періоди доби.

Згідно з повідомленням, внаслідок обстрілів росіян пошкоджені мережі обленерго на Херсонщині, Харківщині, Сумщині, а також Донеччині. На Київщині є пошкодження у мережах обленерго внаслідок падіння уламків збитої нашими ППО ворожої цілі. Бригади обленерго відновлюють мережі всюди, де дозволяє безпекова ситуація. Нових пошкоджень у магістральних мережах немає.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше в “Енергоатомі” повідомили, що підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте наразі ситуація контрольована. У той же час в МАГАТЕ вважають, що наразі відсутня безпосередня загроза ядерної безпеки на станції.

“Київводоканал” повідомив, що ситуація з підривом дамби Каховської ГЕС і спуском води з Каховського водосховища жодним чином не позначиться на водопостачанні Києва.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано.

Читайте: Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

Фото: Енергоатом

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона