Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, – Енергоатом

image
6 Червня 2023, 10:37
Поділитися:

6 червня 2023 г. 10:25

Російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. В “Енергоатомі” повідомили, що підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте наразі ситуація контрольована.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби “Енергоатому”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте ситуація контрольована. Вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС”, – повідомляють в “Енергоатомі”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатьно для потреб станції.

“Енергоатом моніторить ситуацію і слідкує за діями рашистів на ЗАЕС разом з іншими міжнародними організаціями, що присутні на станції, зокрема, МАГАТЕ”, – додають в “Енергоатомі”.

У той же час уМіжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЭ) заявили, що їмвідомо про пошкодження Каховської греблі в Україні та експерти МАГАТЕ на Запорізькій АЕС уважно стежать за ситуацією. В МАГАТЕ вважають, що наразі відсутня безпосередня загроза ядерної безпеки на станції.

Нагадаємо, російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Оголошена евакуація населення з потенційних зон підтоплення. Президент Зеленський терміново скликав РНБО.

Читайте: Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона