Підприємців Київщини перевірили на дотримання «карантину вихідного дня»

image
16 Листопада 2020, 16:18
Поділитися:

Минулими вихідними, 14 та 15 листопада, на території України розпочали діяти правила «карантину вихідного дня». Представники ГУ Держспоживслужби та поліції в Київській області здійснили предметну перевірку об‘єктів господарювання щодо дотримання відповідної постанови Кабінету Міністрів.

Всього провели 793 перевірки суб’єктів господарювання, які показали, що більшість ТРЦ, магазинів та сервісів, дотрималися постанови Кабміну, який розпорядився обмежити їхню роботу на вихідних. Однак були й порушення, по 98складено адміністративні протоколи.

Види порушень, що було виявлено: недотримання дистанції, перебування відвідувачів на території без масок або вдягнені так, що не покривають рот та ніс, недотримання протиепідемічних вимог та виконання додаткових обмежень у вихідні дні закладами громадського харчування, відсутні антисептики для рук, дезінфекційні засоби, не проводився температурний скринінг працівникам.

Нагадаємо, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення за порушення карантинних обмежень громадян чекає штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

Повідомляє пресслужба КОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація