Підприємці Приірпіння можуть отримати до 150 тисяч доларів гранту — ITV

image
6 Липня 2023, 11:59
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Малі та середні переробні підприємства Приірпіння можуть отримати грант від 75 до 150 тисяч доларів. Таку підтримку надає Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах своєї програми «Конкурентоспроможна економіка України». Про це повідомили в Ірпінській міськраді.

Усього планується надати 25 грантів, обиратимуть учасників серед переробних підприємств України.

Надані гранти підтримуватимуть малі та середні підприємства у виробництві інноваційних продуктів, модернізації виробництва, сприятимуть скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць та підвищенню ефективності використання інших ресурсів, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.

За умовами конкурсу, не можуть взяти участь у боротьбі за грант виробництва медичної сфери, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, коксу та продуктів переробки нафти, хімічних речовин і хімічної продукції, фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, поліграфічної діяльності, ремонту та монтажу машин і устаткування, а також підприємства, що виробляють будь-яку продукцію, яка може розглядатися як зброя, боєприпаси чи продукція подвійного призначення.

Заповнити анкету для участі можна ТУТ. Заявки приймаються поетапно з дедлайнами до 15 серпня; 15 жовтня; 15 грудня.

Детальніше прочитати про грантову програму від USAID можна ТУТ.

У Київській області почали створювати каталог крафтових виробників регіону. Усім крафтовикам Київщини пропонують надати свої дані для каталогу.



Джерело: ITV