Підприємства Київщини збільшують обсяги виробництва та продажу

image
24 Серпня 2023, 14:08
Поділитися:

Команда Інституту економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з Департаментом економіки Київської ОДА упродовж року моніторить економічну ситуацію в Київській області.

На основі Нового щомісячного опитування підприємств «Український бізнес під час війни» експерти визначили, що у червні підприємці Київщини збільшили обсяги виробництва і продажів, покращили оцінки власної фінансово-економічної ситуації та загальноекономічного середовища.

Крім того, за прогнозами, підприємці пристоличного регіону протягом наступних шести місяців ще більше покращать свою фінансово-економічну ситуацію порівняно із загальними показниками по країні.

Нарощування обсягів виробництва та продажів у Київській області спостерігається більше, ніж у цілому по всій країні.

У регіоні вищий рівень завантаження виробничих потужностей, ніж середній показник для України. Так, 67% підприємств регіону працювали на майже повну, повну або навіть вищу потужність порівняно з довоєнним періодом. На рівні країни цей показник складає 62%.

Проте в області частково спостерігаються труднощі в пошуку як кваліфікованих, так і некваліфікованих працівників, що відповідає загальноукраїнській ситуації.

92% підприємств Київщини експортували свої товари впродовж останніх 12 місяців. На рівні країни цей показник сягає 84%.

Вичерпну інформацію про економічну ситуацію в регіоні під час війни можна знайти за посиланням http://surl.li/jzjrz.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація