Підозрюваний у вбивстві АТОвця Руслана Яцюка – на поруках ветерана АТО? Реакція побратимів убитого | Трибуна

image
29 Лютого 2020, 20:38
Поділитися:

На поруки підозрюваного у вбивстві АТОвця Руслана Яцюка взяв член координаційної ради з питань АТО Роман Комендант, позаяк Левон Ростомян – його друг. Учасники бойових дій із 11-го батальйону «Київської Русі» та волонтери зібралися на засідання коордради, щоб висловити Роману своє обурення таким вчинком, та вимагати виключення його з членів координаційної ради з питань АТО.  

28 лютого відбулося чергове засідання координаційної ради з питань АТО. Спочатку члени коордради розглянули вже традиційне питання надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок під гаражі учасникам АТО.

Так за 9 заяв АТОвців члени координаційної ради проголосували «за», позаяк вони відповідають усім визначеним вимогам, а  4-ом – відмовили із позначкою «на доопрацювання».

Також члени коордради розглянули заяву голови ГФ з охорони громадського порядку «Варта Бровари «Зеніт» Бориса Шкуропадського щодо виключення із координаційної ради з питань АТО члена ради Романа Коменданта, позаяк його дії «йдуть урозріз із моральними та етичними принципами учасника бойових дій, інтереси яких представляє дана особа в коордраді».

Як розповів ветеран АТО, колишній начальник штабу 11-го батальйону «Київської Русі» Василь Панащенко, після вбивства Левоном Ростомяном їхнього побратима Руслана Яцюка, керівник Броварського міськрайонного ГФ «СВАБ» Роман Комендант, який є членом координаційної ради з питань АТО, написав клопотання про взяття на поруки Ростомяна. Як з’ясувалося, останній – друг Коменданта.

У клопотанні Роман указує, що «ознайомлений із характером дій, вчинення яких інкримінується гр. Ростомяну Левону Гагіковичу, що передбачені ч.1 ст.115 ККУ України (умисне вбивство)», характеризує Левона лише з позитивного боку і просить суд змінити запобіжний захід та обрати щодо Ростомяна  «найбльш м’який запобіжний захід, що не пов’язаний із ізоляцією від суспільства», та зобов’язується особистою порукою в забезпеченні належної поведінки підозрюваного.

АТОвціЗавдяки цій заяві Ростомяна з-під варти відпустили.

Нагадаємо, 21 жовтня 2017 року близько 4:00 ранку тіло Руслана Яцюка з численними колото-різаними ранами виявили правоохоронці поблизу розважального  клубу  «911». Як з’ясували згодом правоохоронці, підозрюваний у вбивстві місцевий мешканець Левон Ростомян наніс 36-річному ветерану 11-го батальйону «Київської Русі» Руслану Яцюку дев’ять ножових поранень, одне з яких – в область серця. Ростомяна правоохоронці розшукували близько 4-х місяців. АТОвці відстоювали в апеляційному суді справедливе рішення щодо підозрюваного.

На засідання координаційної ради з питань АТО зібралося понад 30 учасників бойових дій із 11-го батальйону «Київської Русі» та волонтери, які вимагали, щоб Романа Коменданта виключили з коордради, щоб безкарність Ростомяну не зійшла з рук і його було покарано за законом.

АТОвці

Роман Комендант

АТОвці

 Волонтерка Оксана Савоста висловлює обурення вчинком Романа Коменданта

Відразу під час засідання Роман Комендант написав заяву про вихід із координаційної ради питань АТО. Переважна більшість членів коордради це рішення підтримала.

Руслана Яцюка призвали на службу в травні 2014 року  з другою хвилею мобілізації. Він був командиром відділення зв’язку, потім – командиром взводу зв’язку. Разом із іншими бійцями взводу обороняв Дебальцево, Чигар, у лютому 2015 року  – Донецький аеропорт. Мав бойові виходи для забезпечення зв’язку з опорними пунктами. На сайті «донецької республіки» «Трибунал» Руслана внесли в список «карателів». У лютому-травні 2015 року виконував обов’язки начальника зв’язку батальйону. Має відзнаку Міністерства оборони, подяки  від громадських організацій. Після повернення з АТО, через контузію, Руслан оформив ІІ групу інвалідності. У 2016 р. держава виділила йому кошти на поліпшення житлових умов. Чоловік був не одружений і мешкав разом із батьками.

Читайте також:

По-звірячому вбито АТОвця  Руслана Яцюка. Подробиці злочину
Розшукується підозрюваний у вбивстві бійця АТО Руслана Яцюка
Підозрюваний у вбивстві АТОвця Руслана Яцюка – під домашнім арештом

Фото – авторки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари