Підозрюваних у вбивстві подружжя киян та їхнього 4-річного сина заарештували без права застави

image
18 Травня 2023, 14:04
Поділитися:

18 травня 2023 г. 13:03

Вчора, 17 травня, суд обрав організатору потрійного вбивства і двом його спільникам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави. Зловмисників звинувачують у розстрілі 14 травня подружжя киян з 4-річним сином. Злочин було скоєно під Черніговом, куди сім’я вирушила для покупки машини, і зв’язок з ними обірвався. Правоохоронці вирахували і затримали підозрюваних у вбивстві протягом доби.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Вбивство родини киян від рук цинічних і безжальних убивць сталося на Чернігівщині 14 травня. Того ж дня близько півночі до поліції Києва надійшло повідомлення про зникнення 30-річного чоловіка, його 28-річної дружини та їхнього 4-річного сина. Було відомо лише, що зранку подружжя разом із дитиною автомобілем “Мазда” вирушило на Чернігівщину для покупки машини, а пообіді зв’язок з ними обірвався”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що розстріляну і спалену автівку киян виявили в лісозмузі поблизу одного із сіл Корюківського району Чернігівщини. Під час її огляду поліцейські нарахували понад два десятки отворів від куль. Після пошуків вдалося знайти місце, де були закопані тіла жертв з ознаками насильницької смерті. На місці події криміналісти вилучили низку речових доказів: сліди взуття та автомобільних коліс, гільзи, кулі, закривавлені речі.

В ході розслідування поліцейські встановили, що загиблі домовилося купити автомобіль на Чернігівщині. Подорож для придбання легковика запланували на неділю, 14 травня. Із собою вони взяли гроші для покупки та разом із сином вирушили за автівкою.

22-річний “продавець автомобіля” залучив до скоєння злочину двох своїх знайомих — 27-річного чоловіка та 20-річну жінку.

“Спільники заманили покупців у безлюдне місце та холоднокровно розстріляли автівку. Переконавшись, що всіх вбили, вони закопали тіла жертв у лісосмузі, а їхню автівку відтягнули в інший бік і спалили. Наступного дня за відібрані у вбитих киян гроші організатор придбав собі автомобіль, ще по 25 тис. гривень заплатив своїм спільникам за “допомогу””, – встановили правоохоронці.

Поліцейські менш ніж за добу встановили місця перебування фігурантів. Оперативники за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали їх: двох – у Чернігівській області, а організатора потрійного вбивства – у Житомирській області, куди він одразу втік. Під час затримання у нього були при собі гранати і вибухівка.

16 травня правоохоронці вручили фігурантам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте: Трьом мешканцям Чернігівщини повідомлено про підозру у вбивстві сім`ї з 4-річною дитиною з Києва

17 травня, суд заарештував трьох підозрюваних без права внесення застави. Фігурантам загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

Нагадаємо, на Київщині правоохоронці повідомили про підозру за фактом умисного вбивства мешканці столиці. Жінка відсилала колишнім знайомим смертельні посилки з талієм, в результаті одна людина померла, ще 5 ледь не загинули від отруєння. Наразі підозрювана перебуває під вартою.

Читайте: Киянин проведе за гратами 13 років за вбивство перехожого на Південній Борщагівці

Фото: ГУ Нацполіції України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона