Підозра зараження COVID-19 у фельдшерки, яка вночі чергувала на посту лікарні | Трибуна

image
1 Квітня 2020, 18:42
Поділитися:

Сьогодні стало відомо про підозру на зараження коронавірусною інфекцією працівниці міської невідкладної медичної допомоги. Цієї ночі вона чергувала в новоствореному сортувально-розподільчому містечку на вході до Броварської клінічної багатопрофільної лікарні. Експрестест на COVID-19 підтвердив побоювання. Але остаточні висновки має дати лабораторний аналіз ПРЛ, його результати з вірусологічної лабораторії в Києві очікують завтра. Про це повідомляють чиновники й відповідальні від медицини в Броварах.

Як розповів годину-дві тому міський голова Ігор Сапожко, сьогодні зареєстрували підозру на коронавірусну інфекцію в жінки 1996 року народження, яка працює фельдшеркою. Проведений експрестест показав позитивний результат.

❗️Офіційна інформація стосовно COVID-19 в місті Бровари!Сьогодні зареєстрована підозра на коронавірусну інфекцію у…

Опубліковано Ігором Сапожком Середа, 1 квітня 2020 р.

Керівник первинної медицини Броварів Ігор Кравцов розповів «Трибуні», що жінка працює у невідкладній допомозі, яка належить до структури «первинки». Водночас цієї ночі вона чергувала в новоствореному сортувально-розподільчому містечку на вході до лікарні.

Сюжет “Трибуни” про початок діяльності сортувально-розподільчого містечка в броварській лікарні

Уже точно відомо, що хвора має двосторонню пневмонію, зазначає головний лікар первинної ланки медицини міста. Якого походження – наразі невідомо. Коли захворіла – також іще не з’ясували.

Результат лабораторного дослідження ПРЛ, яке має точно встановити наявність або відсутність COVID-19, очікують завтра з вірусологічної лабораторії в Києві.

Водночас міський голова зазначає, що стан жінки стабільний і не потребує стаціонарного лікування. Вона перебуває на самоізоляції вдома під наглядом лікарів. За адресою мешкання жінки вже проведена дезінфекція. Розпочали епідрозслідування для встановлення контрактних осіб.

Фото – Антон Раков, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також:

Укрзалізниця починає безкоштовно возити медиків
COVID-19. Відеоконференція: броварські лікарі радилися з китайськими колегами (Відео)
У Броварах зафіксували перше одужання від COVID-19, – Сапожко

Post Views:
288

Джерело: Трибуна – Бровари