Підкомітет ВР відмовив Києву щодо Коцюбинського

image
10 Лютого 2020, 15:37
Поділитися:

Підкомітет Верховної Ради з адміністративно-територіального устрою відмовив Києву в намірі приєднати селище Коцюбинське.
Таке рішення народні депутати ухвалили за результатами громадського обговорення, яке сьогодні відбулося на майданчику Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку. Тексту рішення наразі немає, але зі слів головуючого на засіданні Андрія Клочко (голова комітету) проголосували за “окрему громаду селища Коцюбинське в лісі”.

Йдеться проте, щоб підтримати створення окремої громади селища Коцюбинське та нарешті визначити межі Національного парку, який формально є навколо селища, але уже активно забудовується з боку Києва через відсутність чітких меж.
“Рішення є рекомендаційним і сьогодні ж буде направлено в КОДА”, – пояснив нам експерт з місцевого самоврядування Віталій Безгін, який брав участь у засіданні. До слова, підтримана підкомітетом позиція є ініціативою самої КОДА “Коцюбинське. Підтримана пропозиція КОДА. Наразі єдиними законним рішенням є окрема громада”, – написав коротко експерт Віталій Безгін на своїй сторінці.

Коцюбинчани, які пікетували комітети ВР з вимогою не допустити поглинання Коцюбинського Києвом зустріли таку новину радісними вигуками та з гарним настроєм повернулися у своє охайне селище.

Нагадаємо, що депутату Ірпінської рад від Коцюбинського, який активно виступав проти поглинання селища нещодавно спалили машину.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня