Під водою та вічність: у Києві покажуть кращі українські короткометражки

image
4 Липня 2019, 14:07
Поділитися:

4 липня чемпіони України з короткого метру увірвуться на великі екрани! Літо. Дзиґа. Love – це фільми-лауреати та номінанти на український «Оскар», – найвищу вітчизняну кінематографічну премію «Золота Дзиґа». 

До програми увійшли 5 стрічок:

Лауреат Третьої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» – фільм Павла Острікова «Mia Donna»
Життя сорокашестирічної Оксани змінюється, коли її чоловік Толік перетворюється на семирічного хлопчика. Лікарі безсилі, і ніхто не може повернути його назад. Оксана чіпляється за старе життя, проте проблема виявилася серйознішою, ніж їй здавалося.

Фільм Сашка Даниленка «Monk», створений за мотивами пісні «Монах» гурту «ДахаБраха»
За кого піднімає келих монах? Кому він читає свої молитви? Коли сонце сідає за річку, все стає сірим і складніше відрізнити чорне від білого, провести між ними межу. Чернець переходить цю межу в пошуках відповіді. 

Фантастична повість про любов «Вічність» Анни Соболевської
Людство перемогло смерть. Корпорації можуть переносити душі померлих у цифровий потойбічний світ. Однак навіть вічність має свою ціну.

Фільм Олексія Соболєва «Затамувавши подих», знятий повністю під водою та без єдиного діалогу
Цілеспрямована плавчиня-синхроністка намагається здобути перемогу і серце тренера.

Призер міжнародного кінофестивалю у Локарно (Швейцарія) та лауреат Другої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» «Випуск’97» Павла Острікова.
Телемайстер Роман заробляє собі на життя ремонтом телевізорів та продажем польських антен на ринку, але одного разу його самотність порушує приїзд до провінційного містечка однокласниці Люди. У шкільні роки Роман кохав її, але після випуску ніхто про неї не чув уже понад двадцять років. Роман запрошує її до себе, щоб пригостити вином та згадати старі часи, адже за цей час багато що змінилось. Вони постарішали, їхні мрії так і не збулися у реальному житті, а майбутнє нічого доброго не несе. Впродовж одного вечора двоє самотніх стають ближчими, і Роман зробить все, щоб хоча б зараз вони були разом.

Загальна тривалість програми: 1 година 16 хвилин.
Проєкт реалізується за генеральної підтримки Української кіноакадемії.

Коли: з 4 липня.
Де: кінотеатри Жовтень, Сінема Сіті, Флоренція, Ліра.
Вартість квитків: від 50 грн. 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ