Під Києвом затримали підлітка, який застрелив ветерана війни на Донбасі

image
24 Травня 2020, 12:28
Поділитися:

Правоохоронці затримали 16-річного хлопця, який у центрі Вишгорода застрелив колишнього бійця батальйону «Айдар» Ігоря Корнієнка з позивним «Корней». Трагедія сталася близько третьої години ночі 22 травня під час бійки між групою підлітків та двома дорослими чоловіками. Усіх молодиків затримано.

Про це повідомляє пресслужба поліції Київської області.

– Під час бійки один з компанії, де були неповнолітні, помітив у свого супротивника у сумці зброю. Вихопив її і здійснив прицільний постріл у нього. У цей час один з компанії стрілка щосили ударив іншого чоловіка, який втратив свідомість. Після чого нападники зникли у невідомому напрямку, – розповіли правоохоронці.  

Опритомнівши, травмований чоловік викликав поліцію.

Слідчі вилучили на місці події мисливський карабін зі складним прикладом МКМ-072Сб та набої. Ця зброя – цивільна версія автомата Калашникова модернізованого (АКМ), яку виробляє київський завод «Маяк».

За інформацією колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука, чоловіки, до яких «пристібалася місцева шпана», працювали охоронцями і поверталися з роботи додому зі зброєю.

За іншою версією, Ігор Корнієнко з другом вийшли з дому з карабіном, щоб вгамувати п’яну компанію, що галасувала під вікнами будинку.       

Так або інакше, але поліція затримала п’ятьох учасників інциденту. Ними виявилися четверо неповнолітніх віком 15-17 років та один 19-річний хлопець.

Серед затриманих – 16-річний неповнолітній, який ґрунтовно підозрюється у навмисному вбивстві. Він тимчасово проживає на Сумщині.

За даним фактом відкрито два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Затриманому неповнолітньому оголошено про підозру за скоєння умисного вбивства.

Також вирішується питання щодо оголошення підозри за скоєне хуліганство іншим фігурантам злочину. Триває слідство, поліція встановлює свідків події.

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ