Під Києвом влаштують відкритий чемпіонат України із середньовічного бою «Зов героїв»

image
20 Вересня 2019, 09:45
Поділитися:

З 20 по 22 вересня 2019 року в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь», Київська обл., с. Копачів) пройде Чемпіонат України з середньовічного бою «Зов героїв».

– Це наймасштабніші та найпопулярніші змагання із середньовічного бою в Європі, що традиційно зберуть кілька сотень бійців з Білої Церкви, Горішніх Плавнів, Дніпра, Житомира, Запоріжжя, Києва, Луцька, Львова, Путивля, Рівного, Харкова, Чернівців та інших міст нашої держави. Серед учасників будуть також і іноземні спортсмени та судді, розповіли організатори.

Після приголомшливої перемоги української збірної в Чемпіонаті світу з середньовічного бою «IMCF-2019», що відбувся в травні цього року в Древньому Києві, цей вид спорту набув в Україні шаленої популярності. Адже він поєднує в собі неймовірне видовище, спортивний азарт, історичну достовірність та середньовічну романтику.

Спортсмени вдягнуть важкі металеві лицарські обладунки та покажуть свою доблесть у повноконтактних боях справжньою середньовічною зброєю, зробленою за історичними зразками. Протягом трьох днів можна буде побачити одиночні та групові бої, та навіть жіночі поєдинки. Це не постановочні битви, тут все по-справжньому!

Змагання проходитимуть згідно з правилами середньовічного бою, офіційно визнаного видом спорту Міністерством молоді та спорту України. Співорганізатором чемпіонату виступає Всеукраїнська федерація середньовічного бою.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ