Під Києвом спіймали «розчарованого» бойовика «ДНР»

image
19 Серпня 2019, 14:25
Поділитися:

Співробітники контррозвідки Служби безпеки викрили на Київщині колишнього бойовика терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє СБУ на свої сторінці у Facebook.

Слідчі Служби безпеки встановили, що у 2014 році мешканець Харцизька три місяці проходив «військову службу» в одному з незаконних збройних формувань так званої «ДНР». У складі НЗФ зловмисник виконував функції охоронця штабу, дислокованого у рідному місті, – йдеться у повідомленні.  

Правоохоронці розповіли, що бойовик брав участь у військових навчаннях, які проводили кадрові військовослужбовці збройних сил Росії. Ватажками терористичного угруповання він залучався до чергувань на блокпостах та на позиціях поблизу лінії розмежування. Контррозвідники також повідомили, що чоловік швидко розчарувався в «ідеалах» терористів і майже два роки працював на шахті, після чого вирішив переїхати на Київщину.

Під час проведення обшуку за новим місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили додаткові докази його протиправної діяльності – кілька мобільних телефонів і комп’ютерну техніку, які містять листування, пов’язане із участю у терористичній організації.

Зловмисник повністю визнав свою провину і надав викривальні свідчення щодо присутності кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях, – додали у СБУ.  

Наразі досудове розслідування завершено, а матеріали справи передані до суду для розгляду по суті.

За участь у терористичній організації чоловіку загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ