Під Києвом спіймали браконьєра з електровудкою

image
24 Вересня 2019, 12:09
Поділитися:

Київський рибоохоронний патруль викрив громадянина з електровудкою. Подія сталася на озері Торф’яник, що у місті Буча Києво-Святошинського району. На порушника складено адмінпротокол за зберігання забороненого знаряддя лову.

Про це повідомляє Київський рибоохоронний патруль на свої сторінці у Facebook.

– Завдяки громадським інспекторам рибоохорони та оперативності рибпатрульних, здійснити вилов риби громадянин не встиг. Тому масового знищення водних біоресурсів вдалося уникнути, повідомили у відомстві.

У цьому випадку правопорушнику загрожує максимум 357 гривень штрафу. Але електровудку в нього конфіскували.   

Київський рибоохоронний патруль нагадує, що електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все живе – від риби та ікри до планктону. Та риба, яка залишається живою – у майбутньому втрачає здатність нереститися. Після застосування електроструму, водна ділянка стає не життєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років. Тому наслідки подібної «риболовлі» для природи – катастрофічні.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (068) 642-80-26 та (099) 341-73-18.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ