Під Києвом почалося “Велике будівництво” транспортних розв’язок на головних трасах

image
16 Квітня 2021, 10:45
Поділитися:

16 апреля 2021 г. 10:43

Розвантажити транспортні вузли на міжнародних трасах, розподілити потоки і підвищити безпеку на під’їздах до столиці допоможуть нові транспортні розв’язки, які Укравтодор почав створювати в рамках президентської програми “Велике будівництво”.

Про це KV дізналася з відеозвіту з будмайданчиків, який оприлюднило відомство.

“Хаотична забудова Києва та його передмість, відсутність у столиці реального Генплану є причинами транспортного колапсу на підходах до столиці, які одночасно є міжнародними транспортними коридорами та щоденними маршрутами жителів агломерації”, – пояснює голова Укравтодору Олександр Кубраков.

За кошти Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку упродовж двох років збудують три транспортні розв’язки: на трасі M-05 Київ – Одеса в Чабанах і Віті-Поштовій, а також на трасі M-06 Київ – Чоп у Стоянці.

в Телеграм

“Спорудження розв’язок є необхідним рішенням для забезпечення безпеки руху. На жаль, ми так і не отримали вчасного рішення Києва щодо відведення землі під розв’язки в Білогородці та Чайках. У наслідку буде збудовано 3 замість запланованих 5 розв’язок. Системним розв’язанням проблеми стане завершення будівництва Київської обхідної дороги”, – говорить Кубраков.

На майданчику в Чабанах вже завершили підготовчі роботи та почали укладати фундаменти та опори. У Стоянці тривають земляні роботи та влаштування бетонного огородження на естакаді. До активної фази реалізації проєкту підрядник – азербайджанська компанія Euro-Asian Construction Corporation “Evrascon” – планує приступити у другій половині квітня. Технічний нагляд веде німецька компанія Kocks Consult GmbH.

Раніше координатор програми “Велике будівництво”, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляв, що упродовж 2021 року буде відремонтовано та збудовано 6500 км доріг та 245 штучних споруд по всій країні.

Читайте: На Київщині з’явиться ще вісім нових сільських амбулаторій

Фото: пресслужба КОДА.

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона