Під Києвом чоловік назбирав раків на кримінальну статтю

image
6 Жовтня 2020, 12:54
Поділитися:

У вівторок, 6 жовтня, о другій годині ночі рибпатрульні, спільно з поліцейськими, спіймали чоловіка, який назбирав 309 раків (18 кг), чим перевищив дозволену добову норму вилову на 279 екземплярів. Подія сталася на Київському водосховищі біля села Ровжі Вишгородського району.

Як розповіли в Управлінні Держрибагентства у Києві та області, на порушника склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. За грубе порушення правил рибальства чоловіку загрожує штраф – від 340 до 680 гривень. Незаконно виловлених раків вилучили до рішення суду.

Любителю річкових делікатесів також доведеться відшкодувати 7 114 гривень збитків, завданих рибному господарству. Але це – ще не все. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу (незаконне зайняття рибним промислом). Санкція цієї статті передбачає штраф до 3 400 гривень або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що добова норма вилову раків становить 30 штук. Розмір збитку за кожний незаконно виловлений хвіст складає 25 гривень 50 копійок. 

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», під столицею у забороненій зоні спіймали браконьєра із сомами.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ